Alla inlägg under december 2008

Av Jenny - 20 december 2008 17:00


Som jag nämnde tidigare var danskvällen med Scotts igår riktigt rolig! :-D


Jag åkte till dansstället med min bästa väninna Mia och hennes pojkvän Thomas. Vi bestämde oss för att åka tidigare till dansen än vanligt, för ryktet hade nått oss att det var mycket folk som skulle dit. Sagt och gjort, vi var där ungefär en halvtimme innan Scotts spelade upp till första dansen. Tur var det, för redan då var många på plats. En jultomte stod ute och dirigerade vart vi skulle parkera. :-)


Det tog sin tid att komma fram till ett ledigt bord där vi kunde slå oss ner och byta om till våra dansskor. Varför det tog tid var för att vi stötte på jättemånga kompisar på vägen. Verkligen grymt kul att se så många kompisar på plats! En del av dom hade kommit långväga ifrån och det blev ett kul återseende. Det blev kramkalas till både höger och vänster.


Klockan 21 klev Scotts upp på scenen och startade med en bugglåt. Full fart på direkten alltså. Genast fylldes dansgolvet med dansande par. Själv dansade jag dom två första bugglåtarna och dom två första foxlåtarna med Uffe. Danskemin mellan Uffe och mig stämmer väldigt bra. Vi har dansat många danser tillsammans genom årens lopp. Han brukar, förutom att gå ut och nöjesdansa, ingå i en dansshow-grupp som anlitas vid diverse partyn och firmadanskurser. Då dansar han även boogie woogie, lindy hop, stepp och charleston.


Innan jag åkte iväg till dansen hade jag inte så höga förväntningar. Trodde att det skulle komma många nya fans till Scotts som inte dansade, men så var faktiskt inte fallet. Däremot kom det väldigt mycket dansfolk. Hörde idag med min kompis Sissi som jobbar på dansstället hur mycket folk som kom igår, och hon menade att det var ca 500 personer. Dom hade för första gången, under dessa elva år som jag dansat på detta ställe, även öppnat upp till den stora lokalen som ligger vägg-i-vägg med den "vanliga" danslokalen. I denna stora sal hade organisatören satt upp en jättestor vit duk på scen där dom visade Scotts som filmades i den andra lokalen. Det var inget problem att höra bandet för där fanns stora högtalare. Jag dansade några danser även där. Det var inte lika trångt och varmt.


Efter halva kvällen var det dax för en halvtimmes paus. Oj oj, ni skulle ha sett kön till cafeterian! Den ringlade sig ut längs med HELA dansgolvet. Jag var inte så hungrig så jag struntade i att fika. Satt och gaggade med kompisar istället.


Kvällen blev otroligt lyckad! Har ytterst sällan lyckats dansa med så många som jag känner på en och samma kväll. Det är nästan alltid överskott på tjejer. Så var det även denna kväll, men jag slapp att försöka kuta runt och haffa någon kille för jag blev själv uppbjuden mycket. Kul kul! Den ena kompisen efter den andra. Det var Mats från Uppsala, Stefan från Linköping, Micke från Mora (du har blivit jätteduktig på att foxa efter Odd-kursen som du gick på!), Gustav, Mattias, ytterligare en Micke.. ja listan kan göras lång. Jag satt inte mycket den kvällen. Trots att jag är så otränad och har dålig kondis gick det hyffsat bra. Idag är jag lite ledbruten och har lite ont i ryggen, men det är sånt man får ta om man vill ha roligt. *smile*


Scotts var samma gamla Scotts som jag alltid har dansat till. Trodde att dom skulle vara förändrade på något sätt efter framgångarna i tv. Men så var det inte. Enda skillnaden var att dom hade stoppat in några gamla dansbandsklassiker i repetoaren som dom fått framföra under Dansbandskampen. Bland annat körde dom sina sköna versioner av Fröken Fräken och Två Mörka Ögon. Här under kan ni höra en annan låt som Scotts framförde som är rolig att foxa eller bugga till (det passar att köra båda dansvarianterna till denna låt). Den heter Grace Kelly och framförs i videon av MIKA.


Jag hade kameran med igår och tog några foton. Hann dock inte ta så många förrän batteriet tog slut. Lägger upp några av dom jag tog här under. Bland annat kan ni se sångerskan Melissa i Zlips som oxå var på dansen. Hennes pojkvän är ju trummisen i Scotts. Lyckades inte få till så bra bildkvalité på korten eftersom det var så hög luftfuktighet i lokalen. Det blev imma på linsen av den kompakta värmen. 500 dansande människor kan värma upp en lokal rätt bra må ni tro. :-)


Ikväll är det så dax för den stora finalen i Dansbandskampen. Jag röstar på att Scotts ska vinna i första hand. Tycker att dom är värda det efter att ha gått vidare varje delfinal under hela säsongen. På andra plats röstar jag på Shake. Jag och mamma ska tillsammans se på finalen hos mig. I sällskap av julmust, chips och dipp. Now it's time for a "myskväll"! *ler*


Over and out från mig :-)



Av Jenny - 20 december 2008 11:08


Morsning korsning på er!


Igår hade jag en kanonkväll med Scotts. Det är en väldigt nöjd Jenny som skriver. Just nu har jag tyvärr inte tid att berätta om kvällen för jag ska iväg och shoppa. Ville bara berätta att jag har gjort en häftig sak.


Jag har beställt en fotoförstoring på canvasduk och även köpt till en ram. Var grymt nyfiken på resultatet när jag äntligen kunde hämta min tavla hos tavel- och ramverkstaden igår. Kan erkänna att jag blev superduper-nöjd! Jag är nöjd med kvalitén på fotoförstoringen och ramen passade mycket bra till. Den här tavlan är väldigt personlig eftersom jag har tagit fotot själv. Killarna som jobbade i affären var grymt imponerade över mitt fotografi. Man kanske skulle satsa på att bli naturfotograf? *smile* Motivet är taget år 2006 i Västerbotten. Tror att sjön heter Kultsjön i närheten av Saxnäs, men jag kan minnas fel..


Jag blir sugen på att fota mer naturmotiv och göra såna här förstoringar! Enda nackdelen är att det är dyrt. För fotoförstoringen på canvasduk (stl 93x70), uppspänt på kilram med den vita ramen fick jag ge 1880 kr. Och då var det ändå billigt med tanke på att dom gav mig 20% rabatt. Som tur var hade jag fått presentkort utav mamsen vid två tillfällen på totalt 1400 kr så jag behövde inte lägga till så mycket själv. :-)


Den här tavlan kommer jag aldrig att göra mig av med. Den är verkligen personlig och jag tycker att den är underbart fin. Ni kan se själva här under hur tavlan blev. Tyvärr gör dessa foton inte tavlan rättvisa. Den ser maffigare ut i verkligheten. :-)



Av Jenny - 19 december 2008 19:09


Tjohoo!


Ikväll ska jag, min kompis Mia och hennes pojkvän åka och dansa till Scotts! Dom kommer att spela mellan 21-01. Vet att det kommer att komma mycket folk dit. Kul kul! Jag skriver hur jag hade det imorgon. :-D


Kramis: Jenny

Av Jenny - 17 december 2008 21:21


Åååh! Vad jag är danssugen! Jag känner hur det riktigt spritter i benen! Nä, detta danssug måste åtgärdas! Ja! Nu vet jag vad jag ska göra! Jag ringer mina två tomtenisse-polare och ber dom följa med till logen. Där river jag av några fartiga country-inspirerade jullåtar och så shejkar vi loss!! Idag är jag sugen på att dansa linedance. Jag lät tomtefar videofilma oss. Så här såg vi ut. GOD JUL på Er allihopa! :-D

Send your own ElfYourself eCards
Av Jenny - 17 december 2008 20:06


Enligt önskemål kommer här nu receptet på min mormors vita julkakor. :-D

En sats ger ungefär 100 kakor (beror förstås lite på hur tunt man kavlar degen och hur stora formar man har).


100 g smör

1 1/2 dl socker

1 äggula

1 1/2 dl standardmjölk

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

Vetemjöl (till tämligen lös deg)


Smör och socker röres vitt och de övriga ingredienserna tillsättes. Degen kavlas ut ganska tunt. Gräddas i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter på 200 grader. När kakorna svalnat kan man, om man vill, garnera med kristyr.  


Hälsningar Jenny




Av Jenny - 16 december 2008 20:45


Hej hej..


Jag är en tröttis ikväll. Har bara sovit fyra timmar inatt. Har just tagit mig ett varmt skönt bad, sedan krupit upp i soffan och brett ut en pläd i knät. Mumsar på några av mina egenbakade vita julkakor och dricker varm fullkornsvälling. Jag är tokig i fullkornsvälling. Och nej, det är inte bara barn som dricker välling. Välling är nyttigt vettja. Det finns så kallad frukost-välling som passar vuxna oxå. Mums mums! Jag dricker varken kaffe eller te, så då är välling gott om jag vill ha något varmt att dricka. :-D


Idag fick jag ett jobbuppdrag. Jag hoppade in för en tjej som var hemma för vård av barn. Tydligen blev barnet fort friskt eller så kanske pappan stannar hemma istället, för imorgon kommer hon som jag ersatte tillbaka. Hoppas att jag inte får något nytt uppdrag imorgon. Det känns som att jag just nu har tappat arbetslusten och bara inväntar julledigheten. Min chef berättade att dom inte alls får in många ordrar från kunderna just nu. Företagen håller väl igen på utgifterna och försöker undvika att lägga pengar på konsulter kan jag tänka..


Har just fått reda på att dansbandet Jannez fick sista finalplatsen i Dansbandskampen. Tittarna röstade fram dom. Jag hade gärna sett att Zlips fick platsen, men Jannez är ju ändå okej. Jag har dansat till dom många gånger under årens lopp.


Kvinnor känner sig sexigast vid 34 års ålder. Aha, där ser man. Detta enligt en ny studie som har gjorts (källa: Aftonbladet). Det stod även att kvinnor njuter mest av sex i medelåldern. Oj oj oj! Detta bådar gott. *smile* Om fyra år kommer jag att känna mig såå sexig. Hm, jag kan känna mig sexig redan nu.. Mycket tack vare all uppskattning jag får av mannen jag umgås med. Jag känner mig fin inför honom. Sex är helt underbart, med rätt man. Om jag njuter så mycket av sex som jag gör nu, hur ska det då inte kännas när jag kommer upp i medelåldern om man ser till undersökningen som gjordes? *smile* Hehe, I´m looking forward to it. :-P


Nu ska jag se på Mr Bodyguard himself - Kevin Costner. Det var länge sen jag såg den filmen. Jag älskar kärleksfilmer. Och jag tycker att det är spännande med psykopater oxå. Den här filmen innehåller både en psykopat och kärlek..


Kram och godnatt!




     

Av Jenny - 15 december 2008 11:24


Tjolahopp Tjolahej!


Monday, monday..


Idag har jag inte fått något jobbuppdrag utav mitt bemanningsföretag. Alltså har undertecknad varit ledig med betalt. Hur soft som helst! Jag bestämde med min storasyster att jag skulle komma över till henne på en fika på eftermiddagen, men hon fick förhinder.. Hennes dotter blev dålig och min syster var tvungen att hämta hem henne från skolan. Dottern mådde illa.. Oh no, hoppas att hon inte har fått någon hemsk kräksjuka! Om så skulle vara fallet så tycker jag väldigt synd om henne. Vi får se om jag blir ledig imorgon oxå. I så fall kanske vi kan ses då istället dvs om inte lilla Josefin har blivit magsjuk. Då kommer inte moster Jenny på besök. Att vara magsjuk är gärna något som jag undviker.. :-S


Nu över till något annat. Kommer ni ihåg att jag för mer än en månad sedan berättade att jag skulle sluta upp med coca cola och energidricka? Jag drack ju så många burkar av dessa goda drycker, och i och med det fick jag i mig så rysligt mycket socker. Måste säga att jag känner mig stolt! Har inte druckit en enda energidricka! Jag har inte lyckats avstå helt från cola, men totalt under mer än en månads tid har jag druckit ca fem burkar. Det är ett stort framsteg om man jämför med att jag drack ca tre colaburkar och en energidricka om dagen förut. Det har gått förvånansvärt bra. Har inte haft något större sug och längtan. Men dom första 7-10 dagarna var jag sååå trött! Kroppen fick ju inte i sig lika mycket uppiggande socker som tidigare, så det blev ju en omställning. Nu är jag alltså back on track igen. Jag har blivit en piggare Jenny. Tjohoo!


Nu har jag bestämt mig. Det blir inga nya glasögon för mig just nu. Har sett över min ekonomi och insett att jag hellre lägger mina pengar på roligare ändamål än nya brillor. Istället har jag nu lämnat in mina gamla glasögon för att få glasen på dom utbytta till några med bättre skärpa (jag har fått lite sämre syn dom senaste åren..). Så nu har jag alltså sparat ca 1300 kr. Great! :-P


Just nu är jag rätt slut i mina inslagnings-händer och axlar.. Har ikväll lyssnat på julmusik och roat mig med att slå in ca 25-30 julklappar. Puh! Skulle inte förvåna mig om jag drömmer om att slå in paket i sömnen inatt, av bara farten lixom.. :-o Här under kan ni se pakethögen som jag har åstadkommit. Alla paketen är inte från mig. Jag har slagit in några paket som mamma och mormor ska ge till varandra. Sen har jag även gjort en Jennys specialare. Ni som känner mig vet att jag tycker om att skoja till det och slå in ett paket och sedan lägga det paketet i ett större paket och det paketet i ytterligare ett paket, o.s.v *fniss* Det är roligt att se den överraskade minen på den som öppnar paketen. Haha, vad busig jag är! ;-D


När jag satt och slog in paket så det stod härliga till, kom jag på att jag ska fundera ut en liten YES- och NO-lista på min blogg idag. Sagt och gjort, här kommer den.. ;-)


YES:


1. Att bensinpriset har blivit så otroligt billigt. Känns som att det var evigheter sedan priset per liter understeg 10 kr vilket det ju gör nu. Superduper-bra!


2. Nya säsongskortet för att åka med Stockholms Lokaltrafik. Numera behöver jag inte dra kortet genom spärrarna, utan jag har fortfarande kvar kortet i min handväska och bara lägger väskan snabbt ovanpå en kortläsare som scannar av kortet och öppnar spärren för mig. Grymt bekvämt! Höll på att bli tokig tidigare när jag fick dra kortet flera gånger för att spärren inte kunde läsa av kortet ordentligt. Dom nya accesskorten är en BIG förbättring.


3. Nya julskivan med Lasse Stefanz. Trodde inte att jag skulle skriva/säga detta för jag är ingen mogendansband-fantast, men nya plattan "Sväng Jul 2008" med Lasse Stefanz är inte alls dum. Har lyssnat till den några gånger medan jag slog in klapparna. Det som gör skivan bra är att LS spelar en hel del nya jullåtar som jag inte har hört förut och att dom har skön takt och är svängiga.


NO:


1. Att vi som bor i Stockholm med omnejd inte har någon snö. Måtte vi få en vit julafton. Längtar och hoppas!


2. Alla dessa störande samtal av telefonister som gör undersökningar om allt mellan himmel och jord. Som tur är är jag med i Nix-registret (www.nix.nu) så jag slipper dom flesta samtalen. Men ett och annat samtal får jag dock ändå. Det konstiga är att jag tycker alltid att dom ringer när jag är som mest upptagen. Vilken tajming. :-I


3. Tävlings-och röstningssystemet på Dansbandskampen. Tycker inte att den är rättvis. Hoppas att dom ändrar reglerna till nästa säsong. :-)


Nu ska jag hoppa i lådan och drömma om en speciell person. *ler stort*


Kram från Jenny!



Av Jenny - 15 december 2008 00:37


Vet ni vad fint det känns inombords just nu? Vetskapen om att det finns någon som längtar efter mig. Någon som jag själv väldigt gärna skulle vilja vara nära. Det är en underbar känsla..


Var tvungen att gå upp från sängen och sätta på datorn för att skriva ner hur jag känner det.. Lite knasigt kan tyckas.. Men vissa tillstånd får en att göra knasiga saker. Som att till exempel sätta igång datorn mitt i natten bara för att skriva att man har en fin känsla inombords.. :-D

Nu är det nannedax igen.


Natti natti






Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards