Alla inlägg den 15 juni 2009

Av Jenny - 15 juni 2009 23:24


Framför mig i sängen ligger en stor hög med pappersbollar. Hua, jag är alldeles slutkörd. Vilken pärs. Ögonlocken känns ömma, näsan är röd och jag är kokhet i hela kroppen. Nu tror ni kanske att jag är sjuk och har feber? Men icke då. Jag har bara läst ut boken "Marley och jag". Det tog sin tid att avsluta dom sista kapitlena för jag fick ideligen avbryta läsandet pga svår blindhet. Den ena tårsjön efter den andra uppstod i mina ögon. Vi pratar inte om att fälla några tårar, utan här pratar vi mass-tårs-invasion! :-o


Jag hade blivit förvarnad av vänner som redan läst boken. Så jag hade redan ställt fram toarullen och stålsatt mig inför vad som komma skulle.


Har ni läst "Marley och jag" tidigare? Eller kanske sett filmen? Jag har hört att boken ska vara bättre än filmen. Men så är det ju oftast. Här kommer en kort sammanfattning av handlingen:


"Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund. In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade i sig alltifrån pennor till ett använt graviditetstest. Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva."


"Marley och jag" är en berättelse om villkorslös kärlek och lojalitet, om hur en hund kan lära oss vad som verkligen betyder något. Det är en bok för alla som älskar djur, för alla som har ett stort hjärta.


Jag rekommenderar denna bok. *ler* Jag älskar hundar och blir bara ännu mer övertygad om att uttrycket "hunden är människans bäste vän" verkligen stämmer efter att entusiastiskt ha plöjt igenom denna bok. Jag kan känna sorg över att jag har straffats med pälsdjursallergi. Det känns som ett straff, för jag kommer inte att få uppleva den villkorslösa kärleken från en hund. Ibland känns livet ganska orättvist. *suckar*


Kram från Jenny


Ps. My god, vilket rötägg till hund! Men ack så charmig på många sätt! :-D Ds.



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards