Alla inlägg under mars 2009

Av Jenny - 27 mars 2009 08:09


När jag hade gått och lagt mig igår kom ensamhetskänslan över mig. Jag låg under täcket, tittade oseende på några punkter i rummet, mina tankar var långt borta.. Jag försöker att vara stark, men ibland rasar den styrkan ihop för mig. En del människor verkar hur starka som helst, dom verkar klara vad som helst och står stadigt med båda fötterna på jorden. Dom har en inre styrka och tror på sig själva. Tron kan försätta berg heter det ju. En del människor har tur i livet och behöver inte genomgå så många kriser..


Om jag ska vara uppriktig mot mig själv så är jag nog en stark person. Jag har gått igenom en del jobbiga grejor och vuxit av erfarenheterna. Sen är jag otroligt tacksam över att det inte har varit värre än vad det har varit. Det finns folk som råkar ut för saker som verkligen gör att luften går ur en när man hör det. Jag beundrar deras mod och styrka. Många av dessa människor har inget annat val än att försöka göra det bästa av situationen och möta allt det jobbiga. Dom har min fulla beundran och respekt.


Jag är glad över min blogg. Som jag har sagt förut tycker jag att det är jätteroligt att skriva i den. Många inlägg har det blivit sedan i augusti när jag började skriva. Undrar hur ni läsare uppfattar mig? Hoppas att ni finner det jag skriver om intressant, även om jag ibland bara skriver rätt upp och ner hur min dag har varit. I snitt har jag runt 500-600 besökare på min blogg i månaden. Jag skriver för min egen skull, men självklar känns det fint att ni är delaktiga oxå. För mig är bloggen ett sätt att inte känna mig så ensam. Jag har inga problem att skriva om känslor och för mig känns det naturligt att vara öppen. :-) Undras om jag skulle skriva i en blogg om jag hade en familj runt omkring mig? Jo, jag tror faktiskt det. Man behöver säkerligen ventilera då oxå och även fast familjen skulle uppta mycket av ens tid så skulle jag nog se bloggen som ett andhål, en stund på dagen att vara ensam med mina tankar. *ler*


Ensamhet var det ja.. Jag känner mig ensam idag med. Den där sorgsna känslan inombords har inte svepts bort av nattens sovtimmar. Men jag tror nog att jag kommer att känna mig mer uppåt snart. Förhoppningsvis om bara några timmar. Det är jobbigt att känna sig lite nere. Jag är ju faktiskt en glad och positiv person egentligen. Men det är ju så, att jag är ju bara människa. Alla har vi våra ups and downs.


Ikväll satsar jag på att komma iväg och dansa! :-P


Här är en skön cover med Duffy som har sjungit hitarna Mercy och Warwick Avenue. Ni känner säkert igen låten från filmen Dirty Dancing: Cry to me





Av Jenny - 26 mars 2009 21:16


Hur blir barn till?

 

Dom kommer i ett ägg och sen åker dom ut ur pappans snopp och in i mammans mage. Sen växer dom och kommer ut. Det tar kanske 14 dagar. Dom kommer ut genom rumpan. Jag har sett det på TV.
/Robin 5 år


 

För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in i mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby.
/Julie 6 år

 

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det.
/Mikael 6 år

 

Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör. Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör.
/Fred 7 år


När är den rätta åldern att gifta sig?


När du är 84, för när du är så gammal jobbar du inte mer, och man kan ligga i sovrummet och älska varandra hela dagen.

/Carola 8 år


Hur bestämmer man sig för vem man ska gifta sig med?


Ingen bestämmer sig förrän de växt upp. Gud har bestämt det långt innan, och tid nog inser du vem du får dras med i resten av livet.

/Helena 10 år


-------------------------------------------


Barn är ju bara så underbara! När jag läste detta skrattade jag högt för mig själv. Nu har jag fått klarhet i hur man får barn. Det har jag alltid undrat. *skratt* Av baciller blir det barn och dom ploppar ut ur rumpan. Solklart ju! *smile* Känns också skönt att veta att gud redan har bestämt vem jag ska träffa. Ser fram emot att ha en massa skön sex när jag är 84 bast! Eh, eller kanske inte.. Menar dom att jag ska behöva vänta på att ha sex i över ett halvt sekel!? Nää, då hinner jag ju krevera innan dess!

   

Jag har inte skrivit så mycket på sistone i bloggen. Vad har hänt då? Ja..hm.. de senaste femton arbetsdagarna har jag bara fått jobbuppdrag två dagar. Mitt bemanningsföretag får inte in lika många ordrar nu pga finanskrisen. Så tretton dagar har jag alltså varit hemma med garantilön. Det är skönt att vara ledig när man vet att man ändå får betalt, men jag hoppas att de inte blir tvungna att säga upp konsulter.. Vi får se vad som händer framöver.


Vad duktig jag känner mig på datorer. Värsta dataproffset har jag blivit! Nää, nu tog jag allt i så jag blev blå i ansiktet! *skratt* Jag är verkligen inte så kunnig på datorer, men jag känner mig som ett proffs om jag jämför mig med lilla mamma och hennes väninna Monika. Nu när jag har varit hemma så har jag hjälpt dom genom att klura, mickla och fixa med deras båda laptopar. Monika hade köpt en ny dator. Hon är nollställd när det gäller datorer så jag erbjöd mig att hjälpa henne med att få igång den. Det tog sin tid, men när jag var klar med datorn så hade jag lyckats säkerhetskopiera den, installera mobilt trådlöst bredband, montera dit ett till ram-minne, fixa virusskydd plus lite andra grejor. Jag stötte på patrull både här och där, men jag lyckades fixa allting till slut. Kan inte låta bli att känna mig lite stolt faktiskt. Man lär sig verkligen mycket genom att leta runt i datorn efter lösningar. På internet hittade jag också mycket info om hur jag skulle gå till väga. Mamma hjälpte jag genom att installera AVG och Ad-Aware i hennes dator. Både hon och Monika var såå imponerade av allt jag gjorde. *fniss* Data-hackern Jenny. Haha! ;-) Det var en del grejor som inte var kompatibla med Vista.. Tacka vet jag gamla hederliga XP.


Här kan ni förresten gå in på Post- och Telestyrelsens hemsida om ni vill testa hur säker er dator är mot intrång och svagheter. Man kan kanske inte lita på testet till hundra procent, men ganska säkert verkar det vara ändå. :-) https://www.testadatorn.se/


  

Vill ni veta något ganska ointressant? Nähä, inte det? Då säger jag väl inget då.. *håller tyst i en minut*……. NÄÄ, jag kan inte hålla mig alltså! Jag måste ju bara få berätta att halva min stortånagel har ramlat av! Ni kommer kanske ihåg att jag berättade om hur orolig jag blev när den helt plötsligt delade sig på mitten tvärs över? Nu har jag tränat bort den kan man säga.. En dag när jag hade duschat efter träningen så satt den så löst så jag kunde ta bort den. Det gjorde inte ett dugg ont och under såg det fint ut. Jätte-skönt. Nu behöver jag inte vara så försiktig när jag går. :-D

  

Igår gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. Jag har bokat in mig och min kompis Mia på ett SPA. Vi ska unna oss ett dygn på ett herrgårds-spa i Skinnskatteberg i påsk. Med jacuzzi, rygg-och-nackmassage och trerätters middag. :-P Ujuj, vad vi ska relaxa och ha det gott. Det ser jag verkligen fram emot!

  

Kramar från mig


 

Av Jenny - 26 mars 2009 18:15


Hola amigos!


Gissa vem som har varit ledig denna underbara vårdag? Jo, undertecknad! Det gick ju inte an att sitta inomhus och kura när solen sken allt vad den orkade och himlen var så fantastiskt superblå. Alltså bestämde jag mig för att ta min nyköpta Canon-kamera och åka iväg på en prova-nya-kameran-och-ta-naturbilder-och-samtidigt-njuta-av-det-vackra-vädret-tur med bilen. Hängde ni med? *smile* Sagt och gjort. Jag är ingen proffsfotograf, men tycker att det är kul att knäppa bilder. Här under är några av korten jag tog. :-)


Kramis: Jenny



Ännu ligger isen kvar..


Myrorna hade vaknat till liv i denna myrstack..


 

... jag provar zoomen på nya kameran. Det här är vad jag kallar myr-myller! Är det mitt uppe i rusningstrafiken måntro? *smile*


Hm.. jag tror att denna bild ska få namnet "Stubben". :-P


Några fina istappar..


Ice Ice Baby!


Istappar var häftiga att använda som motiv tycker jag. ;-)


Feels like heaven..


Sugen på att bada kanske?


Det här kortet tog jag i oktober förra året..


.. samma motiv fast taget idag den 26 mars. :-)


Höstbild..


..tidig vårbild.

 

Jag tycker att höstbilden ser mer välkomnande ut.

Håller ni inte med mig?


Av Jenny - 24 mars 2009 21:53


Idag fick jag en chock. Min vän Peter har hastigt gått bort. Han har jobbat med dansbandet Streaplers under tio år. Vi träffades inte så ofta, men jag brukade stå och prata och skoja med honom när jag var och dansade till Streaplers. Han var alltid så snäll och tog hand om mina grejor medans jag dansade. Han brukade ringa mig och prata om allt mellan himmel och jord. Ibland var det svårt att få stopp på honom.. Prata det kunde han. Fasen vad tråkigt att han är död!! 


Han brukade alltid skoja med grabbarna i bandet när dom stod uppe på scenen så att dom började garva och kom av sig ibland. Sista gången jag träffade Peter var på min 30-årsdag på Gröna Lund förra året. Han och jag gick och åt tillsammans. Jag fick en Streaplers-ask med minttabletter av honom i födelsedagspresent.. Jag tror inte att han var mer än runt femtio år. Det kändes sorgligt att ta bort hans nummer från mobiltelefonen ikväll.. Fan vad synd! :-(



Av Jenny - 22 mars 2009 17:03


Nu har jag varit på Friskis & Svettis tolv gånger på sista tiden. Åtta gånger på gympa och fyra gånger på gymmet. Har även gått promenader varje dag. Jag känner mig mycket smidigare och rörligare numera. Bra jobbat, Jenny! ;-)

Av Jenny - 21 mars 2009 17:51


Hej allihopa!


Ibland blir det inte som man hoppats och drömt. Men jag är inte den som ger upp hoppet. Jag vet att allting kommer att ordna sig. Kanske inte idag, kanske inte imorgon, men en vacker dag så..












Av Jenny - 15 mars 2009 02:13


Det finns så mycket jag skulle kunna skriva.. Så många känslor som finns inom mig..


Jag kommer att sakna dig otroligt mycket..

Vet att jag inte kommer att vara ensam om att sakna..


Du är riktigt speciell.


Puss!



Av Jenny - 15 mars 2009 02:05


Jag klippte mig igår. Så här ser jag ut numera. Passar jag i frisyren?

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards