Alla inlägg den 12 augusti 2008

Av Jenny - 12 augusti 2008 20:17


Aaah! Har just knäppt upp en kall burk cola, lagt upp benen på soffbordet och placerat laptopen i knät. Är just nu mätt efter att ha ätit en god plankstek på en restaurang där jag bor. Känner mig även behagligt avslappnad efter vinet som jag drack till. Ok, jag vet att jag bara drack ett glas vin, men jag känner ändå av det litegrann.. Hade inte ätit på flera timmar före och sen dricker jag inte alkohol så ofta, så när jag väl dricker är jag rätt lättpåverkad.


Det var jag och min bonus-farmor som var och åt tillsammans. Hon bor inne i stan (Sthlm) men nu var hon alltså på besök hos mig för att få se min ”nya” lägenhet för första gången. Jag skriver ”nya” inom situationstecken för jag har faktiskt snart bott här i ett helt år. Vi har bara inte haft tillfälle att träffas hemma hos mig förrän nu.   


Vilken bonusfarmor jag har! Det är en riktig krutgumma! Hon är nyss fyllda 84 år och har energi som en tonåring. Det är helt omöjligt att få tag i henne på telefon efter kl 12 på dagarna (kan inte gumman skaffa sig en mobiltelefon?!). På eftermiddagarna är hon nämligen iväg på alla sina hundra aktiviteter som hon deltar i. Hon går på akvarellkurs, franska kurs, pensionärsgymnastik, linedance (förut gick hon även på Square Dance), på kvällarna går hon på diverse konserter och teatrar..


Ena veckan åker hon på en bussresa med pensionärer till tex. glasriket i Småland, nästa vecka kan hon ta en tur med något kryssningfartyg. Tills för bara något år sedan tränade hon faktiskt på gymmet! :-o Hon slutade dock med det för dom upphörde att ha pensionärsrabatt där.. Det är nästan så att en annan har svårt att hänga med när hon pinnar iväg på sina korta ben (hon är bara 1,50 lång ungefär) och fastän hon är så gammal så behöver hon inte ta en enda tablett. Att jämföra med min mormor som säkert tar minst 10 tabletter per dag för diverse krämpor och åkommor..


Min bonusfarmor kan säga såna roliga/tokiga saker ibland. Ta till exempel idag när vi tog en promenad till restaurangen. Förbi oss på vägen som går genom centrum körde en sportbil i ett rasande tempo. Wroom sa det bara när den for förbi oss. Den som körde bilen överskred säkert hastighetsbegränsningen med 30 km/tim. En tant som vi mötte på trottoaren tittade förfärat efter bilen, skakade på huvudet och påpekade något som att ”här kör dom visst hur som helst”. Min farmor sa då till mig att hade hon haft en sån sportbil så skulle hon också ha kört så där fort. Haha! Kunde inte låta bli att skratta åt henne. Skön kommentar från gammelgumman. :-D


Väl tillbaka i min lägenhet efter matintaget kom vi in på ämnet döden. Då säger hon att läkarstuderande, om dom vill, gärna får tranchera hennes döda kropp i utbildningssyfte. Tranchera! Vilket uttryck! Det märks att hon har jobbat på restaurang i hela sitt liv. Okej att man säger att man trancherar ett kött som ska ätas, men inte ett lik! Det låter lite tok-roligt i mina öron. Men sådana där knasiga uttryck kan hon få för sig att säga ibland. Hon är en speciell tant, min bonusfarmor. Sanna mina ord. Tihi!


Nu ska jag ställa ifrån mig datorn och sätta på en skön låt. Ni, kära vänner, får gärna också njuta av denna mysiga låt:


http://www.youtube.com/watch?v=GbBD47TF6Cw  


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards