Alla inlägg under januari 2009

Av Jenny - 15 januari 2009 12:05


Oh la la! *klappar händerna av förtjustning*


Jag känner det! Jag känner det klart och tydligt! Livsandarna börjar återvända till min arma sjukdomsdrabbade kropp. Jag är inte längre en död sill, utan man kan mer beskriva mig som en cool sengångare. Tihi! Jag är ju faktiskt på benen idag. Jag har lagt disken i blöt för att senare kunna, ja ni vet vad: diska. ;-P Har även gett mina kära växter lite vård och omsorg, tvätten ligger numera i byrålådan och jag har anständiga kläder på kroppen. Jenny börjar äntligen bli frisk serrni! :-D Pencillinet, plus det faktum att jag har sovit i tio timmar inatt har gjort susen. Nu ska jag, förutom att diska, packa ihop alla julsaker (som jag hittills bara ställt in i klädkammaren) i kartonger, och så ska jag ta ner julgardinerna och sätta upp mina vintergardiner. Så ser Jennys dagsschema ut. En bonus, om jag orkar och hinner, är att åka bort med bilen till OK/Q8 och få den tvättad.


Hm, det är säkert sånt här bloggskriveri, där man bara skriver vad man gör rätt upp och ner, som en del folk tycker är boring att läsa om.. Men eftersom jag är sjukskriven så händer det inte så mycket spännande i mitt liv som jag kan skriva om. Alltså blir det lite disk- och städbloggande idag. ;-)


Varje sommar brukar jag åka på dansvecka till Öland. Som ni vet så älskar jag att dansa. Jag har i alla år bott med samma gäng. I detta gäng ingår en stört-skön kille som heter Tommy. Denne Tommy är en hejjare på att laga god gröt till oss allihop på morgnarna. Hans gröt är väldigt populär bland oss och vet ni vad!? Jo, idag har jag ätit en gröt som påminner mycket om hans gröt! Jag har köpt en sån där färdig rulle med gröt. Den heter 4-kornsgröt av märket Lecora. Den innehåller fyrkornsflingor (havre, vete, korn och råg), vatten, äppelbitar, russin, honung, linfrö och salt. Jag gjorde ett snitt i rullen och klämde ut så mycket jag ville ha på en tallrik, satte in den i micron några minuter och sedan på med sylt och mjölk. Den var jättegod! Egentligen behövdes nog ingen sylt för gröten var söt i sig själv. Den här gröten rekommenderar jag er läsare! Perfekt om man, som jag, har bråttom på morgnarna och inte hinner skala/hacka äpplen och stå vid spisen och göra sån här gröt. :-)





Av Jenny - 14 januari 2009 22:58


För första gången i mitt liv (jag tror iallafall att det är första gången) har jag halsfluss. Var till min gulliga husläkare Agneta i förmiddags och tog halsprov. Jodå mycket riktigt, jag hade streptokocker som hoppade runt i min hals. Så nu har jag börjat knapra på pencillin. Det stod på bipacksedeln att en vanlig biverkning var illamående. Japp, det stämmer bra det, för illa är just vad jag mår nu. Känner mig matt och kallsvettas. Jag ska ta och bädda ner mig i slafen nu. Imorgon är förhoppningsvis en annan dag. :-)


Men innan jag stänger ner min computer måste jag rekommendera en film! Idag har jag sett Rails and Ties med bl.a Kevin Bacon på hyr-dvd. Det är en film regisserad av Clint Eastwoods dotter Alison.


En gripande berättelse om människor i kris och känslor på upphällningen. Bacon spelar Tom Stark, en ingenjör som inte kan förlika sig med att hans fru (Harden) är sjuk.

När en fasansfull tågolycka lämnar en pojke föräldralös tar Tom hand om honom och - steg för steg - lär han sig att möta sin älskade fru genom att ge allt till en pojke som behöver allt det stöd och säkerhet en kärleksfull familj kan ge. 


Jag tycker att detta var ett fint drama som helt klart var sevärd. Det är en film för både män och kvinnor anser jag. Filmen får fyra colaburkar av fem möjliga av mig.


Over and out för denna gång..


Av Jenny - 13 januari 2009 21:36


Åh åh åh säger jag bara! Det kliar i mina fingrar! Kreativiteten i min hjärna arbetar på högvarv. Får den ena idén efter den andra medan jag skriver detta inlägg. Har just sett på säsongens första avsnitt av bygg- och inredningsprogrammet Bygglov. Gud, vad jag blir sugen på att snickra och bygga och inreda och piffa!! :-P


I mina drömmar är det sommar och jag ser framför mig hur jag fixar till en lekstuga!! Kan ni tänka er vilket roligt projekt alltså! Allting i miniatyr såklart. :-P Man kan köpa en billig begagnad lekstuga och så kan man renovera upp den precis som man vill ha den! *spånar och drömmer*


Man kan få tag på billig rolig tapet att tapetsera väggarna med inuti, hänga upp roliga tavlor, sy gardiner i något härligt tyg.. Det ska gärna finnas fönster som är öppningsbara.. Man kan sätta upp snickarglädje på stugan (det finns ju färdig snickarglädje att köpa om man inte orkar såga till själv..). Man kan gå på loppmarknader och få tag på t.ex en trasmatta att lägga på golvet, några barnmöbler som man kan renovera om det behövs..  Man kan bygga en låtsas-spis som man målar plattor på och sätter dit rattar som man kan snurra på (där man kan sätta på och stänga av spisen) och så kan man även göra en ugnslucka med gångjärn.. Och så kan man köpa mini-diskställ, mini-kastruller och allt möjligt från IKEA! Åh, vad skoj det skulle vara!! Vilket paradis-tillhåll det skulle kunna bli för barn (och för vuxna som har leksinnet i behåll)! Åh, vad jag skulle vilja kunna göra en sån lekstuga en dag! Det skulle vara hur kuligt som helst!


Ja, vad vore man utan drömmar och en knippe fantasi? *ler stort*


Dagens fråga: Kan inte sommaren komma snart? Det såg så varmt och skönt ut på Bygglovsprogrammet, det spelades in förra sommaren. :-) Det som verkade mindre skönt var alla knotten teamet brottades med! :-o


Jag hittade förresten några bilder på olika lekstugor som man kan inspireras av. :-)




Av Jenny - 13 januari 2009 00:07


Jag tycker att det är intressant att läsa om kärlek, känslor och romantik.. Det är ett så stort ämne, eller hur? Ibland är kärleken enkel och ibland kan den vara riktigt knepig och svår att förstå sig på. Jag har själv funderat mycket över kärlek genom åren och när jag pratar med vänner händer det allt som ofta att dom befinner sig i knepiga situationer gällande obesvarad kärlek eller förhållanden där man inte förstår sin partner, m.m


Ja, den kärleken, den kärleken.. Kommer vi någonsin att bli kloka på den? Jag tror att med åldern och med erfarenheterna kommer vi mer och mer till insikt hur kärleken fungerar.. Varför man beter sig si och varför man beter sig så.. Men någon kärleksexpert blir man nog aldrig. Inte jag iallafall. Jag försöker att ta en dag i taget och passar på att njuta när kärleken väl kommer in i mitt liv. Kärleken är något fint som man ska vårda ömt. Det är verkligen en dyrbar gåva anser jag. :-D


Vad består då kärleken av?


Jag fann en intressant och tänkvärd text där man beskriver kärlekens byggstenar på www.terapisnack.com. Så här står det:


· Uppskattning

· Uppmärksamhet

· Beröring

· Omtanke

· Lojalitet

· Respekt

· Intimitet

· Humor

· Trygghet

UPPSKATTNING betyder helt enkelt att vi visar att vi värdesätter vår partner och våra medmänniskor. Detta kan göras genom både ord eller handling. Men visas självklart bäst genom både och!


UPPMÄRKSAMHET betyder att vi är helt närvarande tillsammans med vår partner, istället för att distraheras av andra tankar som pockar på vår uppmärksamhet. Många gånger räcker det med att vi lyssnar ordentligt så att vår partner känner att ingenting är viktigare, än det han/hon säger just nu. Forskning har visat att kvinnor som får prata om sina problem lugnar ner sig betydligt snabbare än kvinnor som inte får den möjligheten.

När kvinnor talar med andra kvinnor möter de upp varandra känslomässigt på ett helt annat sätt. Det gör de genom att visa sin sårbarhet. Ofta får man medhåll från sin väninna som delar med sig av liknade erfarenheter. Det kan vara obehagligt för en man att prata om känslor på samma sätt som en kvinna gör när hon känner sig olycklig.


BERÖRING visar man genom att röra vid någon kärleksfullt. Det kan ske på många olika sätt. Beröring är ett mycket kraftfullt sätt att visa att man bryr sig. Huden är vårt största sinnesorgan. I huden finns receptorer för beröring, tryck, vibrationer, smärta, kyla och värme. När du rör vid din partner aktiveras dina receptorer som i sin tur är förbundna med hjärnan via våra nervbanor. Genom att beröra din partner kan du få fantastiska resultat! Vi vet idag från forskning att om man ger ett par råttor oxytocin, kommer detta par att stanna kvar vid varandra. Om man blockerar oxytocinet kommer de att sluta att bry sig. Denna substans verkar också influera mänskliga vuxenrelationer. Bara en sådan enkel sak som att beröra varandra kan medföra att vi producerar oxytocin. Det finns bevis som säger att höga nivåer av oxytocin får dig att känna dig lugn. Oxytocin har därför ibland kallats kärleksdrogen.

Tänk på att beröring inte bara handlar om att ta på varandra när man är naken, utan något så enkelt som att hålla varandra i handen när man åker tar en promenad, eller att ge din partner fotmassage.


OMTANKE betyder att jag möter upp min partners behov för att jag bryr mig om honom/henne. Jag hämtar en filt till min partner, för att solen går i moln och hon kan börja frysa på balkongen.


LOJALITET innebär att vår partner kan lita på det vi säger, att vi inte bryter avtal. Du säger att du skall hämta barnen på dagis, men i sista stund ändrar du dig.


RESPEKT betyder att du inte kränker din partner, att din partner kan känna att han/hon kan vara sig själv till 100 % tillsammans med dig. Något som jag aldrig har förstått när det gäller relationer är att människor sällan är elaka mot främlingar. Jag menar att ingen skulle komma på idén att skälla ut grannen för att det ligger några brödsmulor kvar på bordet efter att han tagit en smörgås. Men om du älskar någon – ja, då är det fritt fram. Då kan man skälla ut vederbörande efter noter… Det har jag aldrig förstått. Det är omöjligt att prata om ett problem på ett konstruktivt sätt när din partner inte respekterar dig. Om du känner dig trygg med din partner och vet att han/hon respekterar dig, kan du enkelt öppna upp och visa din sårbarhet. Efterhand som du återvänder till det här djupet i kommunikationen, kommer känslan av tillit växa och det blir lättare att notera när något dyker upp som inte känns bra.

INTIMITET. Ett av våra viktigaste basbehov är att känna oss bekräftade förstådda ”intim kontakt”, den viktigaste källan är vår partner. Avsaknad av fysisk närhet eller emotionell närhet kan väcka starka känslor av ensamhet.. Så jobba på att få tid till varandra. För att skydda oss mot känslor av ensamhet i relationen boka in speciella dagar som du och din partner ägnar åt varandra.


HUMOR. Det kan verka märkligt men om du använder humor på rätt sätt, kan det vara ett bra sätt att lätta upp stämningen.

TRYGGHET. Många gånger hinner verkligheten ifatt oss och vi upptäcker att trots att det mesta är bra på ytan, känner vi att något saknas. Det beror på att vi saknar, som jag benämner det, emotionell trygghet. Emotionell trygghet är naturligtvis olika för olika individer - och olika individer har olika stort behov av denna form av trygghet. Har man inte fått emotionell trygghet, är det omöjligt att sakna det. I emotionell trygghet ingår följande ingredienser:

Att man blir lyssnad till

Att man blir förstådd 

Att inte bli dömd

Att man kan vara sig själv

Att bli sedd för den man är 

Att man kan visa sina känslor till 100 %


Av Jenny - 12 januari 2009 20:15


Shit, vad jag är sugen på att åka längdskidor! Jag fick grym mersmak efter att ha åkt runt dom där fem kilometrarna i spåret uppe hos honom. Jag har bestämt mig för att köpa mig ett par nya braiga längdåkningsskidor och pjäxor när dom reas ut i mars (eller när nu rean väl börjar). Jag har insett att mina gamla skidor från tidigt 90-tal och mammas gamla pjäxor från 80-talet som jag använt hittills bör förpassas till närmsta skidmuseum.. eller kanske närmsta soptipp rentav. Skidorna hade till och med spruckit på längden konstaterade jag när jag plockade fram dom.. Nä, nya skidor till Fröken Jenny är det som gäller!


Nu ska jag börja åka mer längdskidor! Jag lånar mammas skidor tills jag har köpt nya. :-) Fast.. det fattas något väsentligt.. DET FINNS JU INTE NÅGON SNÖ!! Måste jag skaffa rullskidor oxå?? Det verkar bli dyrt det här.. *kliar mig i huvudet* Hur ska jag lyckas åka med rullskidorna i elljusspåret sen då? För jag vill ju åka i skogen såklart. Något säger mig att hjulen kommer att fastna i lergyttjan.. Snyft.. Jag vill ju åka skidor ju.. Hm.. Jag får kanske försöka satsa på gymmet och promenader istället. Och danserna finns ju oxå. Nu ska undertecknad börja röra på fläsket! Yiiihaa! ;-D


Tjillevippen från Jenny!


Ps.. Några kalorier kanske jag kan lyckas bli av med i sängkammaren oxå..

*fniss* Ds.




Av Jenny - 12 januari 2009 14:53


Måndag.. Har ni det bra på jobbet eller kanske ni går i skolan rentav? Måndagar kan ju vara lite småtråkiga, eftersom helgen nu är slut och en hel arbets/skol-vecka ligger framför en. Själv ligger jag här hemma som en utslagen kråka.. Krax krax! Enda positiva är att min feber äntligen har försvunnit. Men halsonten, hostan, nästäppan och orkeslösheten kvarstår. Oootroligt intressant att veta va? :-o Nej, kan tänka mig det. ;-)


Vet ni vad jag tänker ibland när jag skriver i min blogg. Jo, jag tänker att jag inte bara skriver för min egen skull eller till er, mina läsare, utan jag kom på att det jag skriver här även är ämnat för mina blivande barn. När dom blir äldre eller när dom rentav är vuxna, så kan dom få läsa min blogg och få reda på vad deras mamma var med om och vad hon tänkte om saker och ting. Det låter nästan som att jag planerar att gå bort i tidig ålder, men det hoppas jag vid Gud att jag inte gör. Jag blev visst nästan lite from där! Jag ska inte dö förrän jag är 90 bast - minst! Det har jag bestämt. ;-P Men oavsett om jag är död eller om jag fortfarande lever, så kanske ni, mina barn, tycker att det är roligt att läsa om mig..? Även om min blogg kanske inte ligger kvar på nätet, så har jag sparat nästan allt jag har skrivit i Word.


Tillbaka till att det är måndag och hela arbetsveckan ligger framför en. Jag tänkte muntra upp er lite serrni! Här under lägger jag upp några roliga tecknade skämt som jag har hittat. *smile*


Må så gott allihopa!


Av Jenny - 11 januari 2009 18:12


Hellou on you! (bra engelska va?)  ;-P


Är fortfarande soff- och sängliggandes.. Har mina aningar om att jag kanske råkat ut för halsfluss för första gången i mitt liv.. Mina halsmandlar är så svullna. Det känns obehagligt att svälja. När jag tittade ner i munnen med en liten ficklampa såg jag att jag har vita prickar på halsmandlarna.. Det, i kombination med att jag har haft feber nu i flera dagar (även fast den inte är lika hög som i torsdags) och en del hosta, gör att jag misstänker halsfluss.. Men vad vet jag? I'm not a doctor.


Jag måste iallafall bli frisk tills på fredag, för då ska jag på upplärning på ett nytt ställe. Eller man kan säga att det är ett ny-gammalt ställe för mig. Jag ska nämligen vara ersättare åt mamma på hennes jobb! Hon ska åka iväg till Thailand på fredag efter jobbet och vara borta i tre veckor. My god, vilken lyllost! Jag vill oxå ha semester!! Jag vet att jag nyligen varit ledig i två veckor, men jag vill vara ledig mera! :-P Tänk att man aldrig blir nöjd.. Hehe.


Appropå det.. Undras egentligen hur många som trivs på sitt jobb egentligen?  Undras hur många som accepterar sina jobb bara för att det är en inkomstkälla? Jag undrar vad jag skulle trivas att jobba som? Jag är avundsjuk på människor som verkligen har funnit sin nisch.. Tänk om jag kundes säga att jag vill jobba som doktor, eller jag vill jobba som banktjänstekvinna, eller jag vill jobba som advokat.. Men det kan jag tyvärr inte. :-( Det är inte lätt.. Jag har inte på dessa elva år sen jag tog studenten klurat ut vad jag vill jobba som. Enda gången som jag har gått med 100% glädje till jobbet är när jag jobbade som barnskötare. Men min rygg tillåter mig inte att jobba med små barn längre. Det är för påfrestande. Jag får vara glad åt att läkarna säger att jag åtminstone kan skaffa egna barn.


Nu är det ett nytt år! Har ni klurat ut några nyårslöften eller tycker ni inte att det är någon idé att hitta på några kanske? Jag vet en del saker som jag skulle vilja försöka eftersträva åtminstone. :-)


* Dricka mindre cola och energidricka än förra året.

* Gå ner minst fem kilo till sommaren (ställde mig på vågen imorse vilket jag inte har gjort på säkert två månader. Den stod på 70 kilo..Ähum.. Fem kilo mer än vad jag vägde i somras..)

* Inte shoppa lika mycket kläder.

* Vårda kärleken och njuta till 100% (detta blir säkert inte svårt om bara kärleken består *hoppas*).

* Laga mer mat hemma, istället för att äta ute eller ta med färdiggjord mat hem (eftersom jag bor själv har lusten att göra hemmalagad mat inte varit på topp)..

* Lära mig något nytt skulle var kul. :-)


Appropå att shoppa så har jag förstrött bläddrat i nya Haléns-katalogen för att fördriva tiden i sängen/soffan.. Dom har ju en hel del schyssta kläder asså! Här nedan kan ni se några plagg som jag gärna skulle vilja köpa. Vart tredje år bestämmer jag mig för att beställa kläder från en postorderfirma typ Haléns och Ellos. Och varje gång blir jag besviken när jag får kläderna. Antingen stämmer inte storleken, eller så sitter kläderna inget snyggt, eller så överensstämmer inte plagget med bilden i katalogen. Och så får jag hålla på och krångla med att skicka tillbaka kläderna minst en eller flera gånger. Känner ni igen er? Varje gång jag blir missnöjd med min beställning så bestämmer jag mig för att det här var den sista gången jag beställer kläder via postorder. Sen går några år och minnet bleknar. Jag ser några snygga kläder i katalogen och tänker: Hm, man kanske skulle ta och beställa? Visst är dom rätt schyssta kläderna som är på bild här nedan? Fast.. jag får nog avstå från att beställa dom.. Jag skulle ju försöka shoppa mindre kläder var det ju.. ;-P


Kramis







 



Av Jenny - 9 januari 2009 00:15


Hej!

Jag har stoppat i mig Alvedon, så jag är lite piggare och orkar skriva lite. :-)

Vilken underbar gemenskap jag har upplevt på sistone! Jag har träffat en man vars sällskap jag verkligen trivs i. Han är så fin och go. Han har många av de egenskaper som jag uppskattar och har saknat. Allting med honom känns enkelt. Då menar jag inte enkelt i negativ bemärkelse, utan jag menar att tillsammans med honom känner jag att jag kan vara mig själv. Det känns som att vi förstår och respekterar varandra. Han är snäll och omtänksam och jag vill i min tur återgälda allt han ger mig. Jag har verkligen känt mig lycklig tillsammans med honom under dessa 13 dagar. Det har känts så skönt att få dela alla upplevelser.

Vad har vi då hittat på under dessa dagar? Bland annat har vi åkt snöskoter tillsammans. Jätteroligt att få uppleva ett vitt vinterlandskap (hemma hos mig finns det nästan ingen snö alls). Jag satt bakpå skotern och höll ett stadigt tag om honom som satt framför. I skogen gällde det att hålla i sig ordentligt för ena sekunden gick det tvärt uppåt, nästa rakt neråt. Ena stunden lutade det åt höger och nästa åt vänster. Faktum är att jag ramlade av ner i snön vid två tillfällen när jag inte klarade av att hålla balansen. Men ingen skada skedd. Det var bara att borsta av sig snön och sitta upp igen. Vi gasade på riktigt ordentligt när vi åkte över sjöarna. Jag provade också på att köra och det var riktigt kul. Fast jag vågade inte gasa på så fort. Vilket kraftpaket det var!

En annan dag åkte vi längdskidor. Jag har knappt åkt något alls de senaste åren. Det gick väl lite knaggligt och lite ostadigt, men jag tycker att det är ett roligt sätt att kombinera motion och samtidigt få uppleva naturen. Det är så fint i skogen! Det är verkligen kontrast mot storstaden Stockholm. Nej, det är i naturen som jag mår som bäst – helt klart. Uj uj, vad jag blev svettig! Jag tog i för kung och fosterland. Ni ska veta att min kille är en riktig atlet (i alla fall i mina ögon). Han har åkt Vasaloppet tio gånger. Även om både han och jag var otränade nu, så var han ändå miltals från min kondisnivå. Jag är glad att jag tog mig runt femkilometersspåret. Jag bytte om och satte mig i kafeterian smuttandes på varm choklad medan han snabbt tog sig runt enmilsspåret också.

En kväll var vi bjudna till hans mamma på middag. Det var första gången jag träffade henne. Jag tyckte omedelbart om henne. Hon verkar vara lika go och trevlig som sin son. En riktig husmor. Vi serverades den ena ”gottheten” efter den andra. Totalt var vi nio personer på middagen. Jag blev även presenterad för hans storasyster och hennes familj och mammans trevlige sambo. Allihopa var trevliga och lättpratade. Jag drack nubbar medan min kille ställde upp som chaufför. Det var en ny erfarenhet för mig. I mitt tidigare förhållande var det alltid jag som fick vara chaufför. För mig var det inte lika viktigt att kunna ta mig ”ett glas”, som det var för mitt ex. Därför föll det ofta på min lott att köra. Men det är klart att jag tycker att det är kul att kunna dricka jag med ibland. :-P Vi avslutade kvällen med att spela kort allihopa. Det gick inte så bra för mig för det var första gången jag spelade det spelet. Men det gjorde mig ingenting. Jag tyckte att det var så trevligt ändå. :-)

En annan kväll åkte vi och dansade tillsammans med några vänner till honom. Det var bandet Blender som spelade. Kvällen var helt okej. Jag kände inte så många på dansen. Det var ett nytt dansställe för mig. Det var blandat på dansgolvet, både dansfolk och krogfolk. Det blev lite knuffigt och buffligt mellan varven, men över lag en lyckad kväll tycker jag. Det känns roligt att ha funnit en kille som delar mitt dansintresse. Precis som allt annat är suget efter dans varierande för mig. Ibland är jag väldigt danssugen och dansar varje vecka. Just nu känner jag mig inte lika sugen. Men jag tycker att det är helt okej att han åker iväg och dansar. Jag vill att han ska känna att han kan åka på dans, utan att jag blir svartsjuk. Vi har båda upplevt svartsjuka från våra respektive i våra tidigare förhållanden och det känns inte så lustigt. Det handlar ju om att kunna ha roligt även fast den andre inte är med alla gånger. Man måste lita på varandra.

Hoppas att ni, mina läsare, hade en trevlig nyårsafton! Själva tog vi det lugnt. Vi åt en romantisk middag med levande ljus på tu man hand. Toast Skagen till förrätt och oxfilé med hemmagjord potatisgratäng och rödvinssås till varmrätt. Mumsfillibabba! Drack ett gott vitt vin till: La Garonne. Det rekommenderar jag. Det var lättdrucket och friskt. Efter middagen blev vi överbjudna till grannarna. Vi tog snöskotern över till dom och umgicks med the neighbours i en timme. Lagom i tid till tolvslaget åkte vi hem igen. Vi avfyrade en raket. Ja, ni läste rätt: En raket. När vi skulle köpa raketer, så var de nästan slut överallt. Bara de dyraste bomberna kvar.. Min kille köpte dock en bamseraket och en låda med diverse olika raketer. Bamseraketen gick bra att fyra av, men lådan strejkade. Stubintråden brann upp, men inget mer hände. Det var snopet. Men skit samma! Vi hade varandra och vi skålade med champagne för att fira in det nya året – År 2009! :-D

Något annat som var roligt, var att jag fick tillfälle att träffa hans lille son för första gången. Han var med oss de sista dygnen. Jag tycker att det är så roligt att få lära känna honom efter allt som jag har hört om honom. Jag var nervös innan, men allting flöt på bra och till min glädje ville han leka med mig och han gav mig en stor hejdå-kram när jag sedan skulle åka hem. Ett riktigt charmtroll som jag gärna vill träffa fler gånger.

Jag har blivit eldningsproffs förresten! Hans hus värms inte upp med el, utan av en stor panna som finns i en byggnad ute på gården. Det var ruskigt kallt vissa dagar (ner emot 20-25 minusgrader) så vi hjälptes åt att elda i öppna spisen i vardagsrummet, i kakelugnen i matrummet och i den gamla kaminspisen i köket. En gång gick jag även ut till den stora pannan och skyfflade in stora stockar och tuttade fyr på. Men annars var det mest han som gick ut till storpannan. Det här är ett helt annat liv än vad jag är van vid. Men jag trivdes väldigt bra ändå. Det känns så hemtrevligt med öppna spisar som sprakar och sprider värme. ;-) Ibland fick jag inte någon riktig fyr på elden, så något riktigt eldningsproffs är jag inte ännu, but I’m working on it. *fniss*

Tack Läckerbit för alla mysiga stunder vi har haft. Saknar redan din närhet. Det är underbart att vakna upp mitt i natten och kunna krypa nära dig och gosa in mig i din famn. Älskar även att du och jag har våra barnasinnen kvar och kan skoja tillsammans. Du är en riktig guldklimp och jag ser fram emot att träffa dig igen. Hoppas att du har haft det lika trevligt som jag. Kramis.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen tillsammans med min kylgelé på pannan och försöka somna ifrån mina golfbollar till halsmandlar. Shit, vad det gör ont när jag sväljer. *stön* Tur att det finns Alvedon som håller febern och huvudvärken nere..

Sköt om er där ute i dessa förkylnings- och influensatider!

Kram kram

Ps. Som ni har insett så är jag förälskad/kär, så jag beskriver honom utifrån mitt hjärta. Ni kanske tycker att han låter lite väl underbar? Han har väl, som alla vi andra, sina fel men dom har inte jag märkt av så mycket. Han tycker att jag överdriver när jag beskriver honom. Ds.    


 

 

         


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards