Alla inlägg under oktober 2008

Av Jenny - 12 oktober 2008 18:22


Toudilou!


Vilket underbart väder det har varit idag. Jag blir bara så lycklig! :-D

I förmiddags var jag hemma hos mamma och hjälpte henne med diverse sysslor utomhus. Mamma har höjdskräck och klarar inte av att gå upp på en stege. Så idag har jag hjälpt henne med att byta glödlampor i taklamporna under takfoten, har även spolat av altantaket med vattenslangen (det hade kommit en del barr på taket som gärna fångar upp jord och på jorden bildas sedan mossa. Det var mammas förklaring. Hajjar ni? Tihi) och sedan har jag oxå rensat alla hängrännorna från jord och barr. Nedanför texten här kan ni se mig uppflugen på stegen. ;-P


Jag har inga problem med höjder, men däremot har jag blivit lite skraj sen jag i våras ramlade ner från stegen. Då skulle jag hjälpa mamma med att få bort hennes klematis som hade vuxit in under takbjälkarna. Rätt var det var så tappade jag taget och dråsade ner från några meters höjd rakt ner på marken. Drog med mig klematisen som jag i fallet försökte få tag i.. Jag klarade mig utan skador, men däremot blev jag lite chockad. Mamma har en vän som ramlade ner från en stege för några år sedan. Han sitter sedan dess i rullstol och är totalförlamad från nacken och neråt.. :-S Hua!!


Efter att jag varit till mamma tog jag bilen bort till en radhuslänga som brann ner igårkväll. Troligen hade någon tuttat fyr på det.. Jag tog några kort på hur längan ser ut nu (se nedan).. Det är en sorglig syn. :-( Som tur är kom ingen till skada.


Nu måste jag hänga några maskiner tvätt. Men jag kommer snart att skapa  ett till inlägg här ikväll. Håll utkik. *smile* ;-)


Hasta pronto..


Av Jenny - 12 oktober 2008 00:40


Här kan ni se ett litet videoklipp som ligger på SVT:s hemsida från den där spelningen, eller rättare sagt jamsessionen, på Hotell Norrtull som jag var inbjuden till (läs inlägg från den 8 oktober). Jag orkade ju inte åka in till stan den kvällen, men här kan man se litegrann vad man missade..

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1274426


Nu har jag lagt upp en ny omröstning. Svara gärna på frågan här till höger. :-D


Godnatt från en nyfiken tjej. ;-)

Av Jenny - 11 oktober 2008 19:45


Hej!


Idag har jag och mamma varit till mormor-gumman. Hon bor fyra mil härifrån på ett demensboende. Jag har berättat om min mormor tidigare i min blogg. Idag var mormor till min stora glädje riktigt pigg och allert! Hon skojade och skämtade mycket. Hon fick karameller av mig som jag hade köpt. Vi putsade hennes fönster, hämtade upp hennes vinterkläder från källaren och tog med henne till frisören. Hon blev så fin må ni tro. :-)

På hemvägen stannade vi till på mataffären som ligger i närheten av mormor. Där jobbar min halvlillasyster Caroline. Hon jobbade extra idag, så vi passade på att hejja på henne. Hon ska snart åka iväg i 2,5 månad till Bali och Thailand m.fl ställen. I februari i år kom hon hem efter att ha tillbringat ett år i Australien. Jag blir också grymt sugen på att åka iväg. En vecka i Medelhavet i vinter skulle verkligen vara smutt! Skönt att komma iväg från mörka Sverige ett tag. Jag fick resecheckar i 30-årspresent, så det återstår bara att hitta någon att resa med. Här under kan ni se några underbara foton från Grekland. När jag ser på dom kan jag inte låta bli att önska att jag kunde hoppa in i korten..  ;-D

Här är en sammanfattning av gårdagens danskväll förresten:

Plus:

* Halva dans-Sverige verkade vara på plats.

* Bandet Zlips var lika duktiga på att uppträda som alltid. Dom ska vara med  och tävla i SVT:s Dansbandskampen den 6 december.

* Jag träffade många dansvänner, varav flera från mitt sk. Ölandsgäng (dom som jag bor med under dansveckan på Öland om somrarna)

* Blev glad över att se att en killkompis, som har varit väldigt deprimerad och haft det tufft en längre tid, hade kommit sig för att gå ut och dansa. Jag vill så gärna att han ska må bra för han förtjänar verkligen det efter allt som han har gått igenom.

* Vägverket hade höjt hastighetsbegränsningen på motorvägen till dansen. Numera får man köra i 100 km/timmen vilket innebär att det går ännu fortare för mig att åka dit. Gut gut.  :-)

Minus:


* Jag var lite trött och seg. Jag hade sovit halvdåligt natten innan. Kände mig inte lika lätt på foten som jag brukar vara. Haha! Vilket dåligt skämt jag kom på där. ;-P

* Det var trångt och det verkade som att jag inte var den enda som var trött denna kväll. Upplevde det som att det var flera som inte var riktigt taggade.

* Dansstället hade höjt inträdet till 150 spänn. Men det betalar jag gärna eftersom jag vill främja mitt favorit-dansställe.


Appropå dans så visar dom nu ikväll VM i bugg och boogie woogie år 2008 (m.fl danser) på TV2. Den kvinnliga kommentatorn Joanna ”Jojo” var min danslärare i boogie woogie för två år sedan. Här är det svenska boogie woogie-parets dans som tog dom till en tredjeplats: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1275420

Snart kommer min bästis Mia hit och vi ska mumsa på hallonbakelser som jag har köpt och se på film.

Förutom fotona på Grekland här under, kan ni även se en fin dörrkrans som jag har köpt idag och hängt upp på ytterdörren. :-D

Kramiz på er!


Av Jenny - 10 oktober 2008 20:10


My god!

Vad det är roligt att dansa och titta på dans! Har just surfat runt på Youtube och letat efter videoklipp med mina stora boogie woogie-favoriter Jörgen Sandnes och Aina Nygård från Norge. Vilket otroligt samdansat par det är! När jag ser dom tillsammans blir jag så infernaliskt glad och lycklig! Haha! Det känns som att jag ska spricka eller explodera! Deras dansglädje smittar verkligen av sig. Det går knappt att beskriva. Tårarna börjar nästan rinna på mig. Jag vet ju hur kul det är att dansa! :-D


Om en halvtimme börjar förresten dansen som jag ska på ikväll. Det är mitt favoritband Zlips som spelar. Jag avslutar denna kvälls bloggande med dessa två underbara klipp på Jörgen och Aina.. Varsågod och njut:



Av Jenny - 9 oktober 2008 21:00


Vad skönt det var ute ikväll! Jag är glad att jag lyckades ta mig ut, även fast jag hade ont i min arma lekamen. ;-) Tänkte först inte gå så lång promenad med Sissi, men när vi väl började gå kändes det så bra så vi var iallafall ute i cirkus en timme. När man går och pratar så tänker man inte på tiden eller hur långt man har gått.. man bara går på lixom.. ;-)


Börjar bli sugen på sex.. eh..njae, jag menar jag börjar bli sugen på mat! :-D Det är ett matlagningsprogram på tv just nu.. har bara ätit en sallad till middag och nu reagerar magen på maten i tv-rutan! Namnam, hemlagad mat.. *börjar dregla litegrann* Neeej, nu stänger jag av tv:n så att jag slipper bli suktad! 


Tack för mig! Over and out..




Av Jenny - 9 oktober 2008 18:09


Halloj! Halloj!

Idag är jag glad! :-D

Jag har avverkat första arbetsdagen på min nya arbetsplats. Jag trivs bra med både kollegorna, arbetsplatsen och arbetsuppgifterna! Och som inte det vore nog, så var det hur underbart som helst att sluta redan klockan halv tre på eftermiddagen! Wow, såna arbetstider skulle man lätt kunna vänja sig vid. Jag får passa på att njuta för jag kanske aldrig kommer att ha råd att kunna sluta så tidigt senare i livet.. Eller jo förresten, om jag får barn kanske jag skulle kunna sluta lite tidigare? I alla fall medans barnet/barnen är riktigt små? När jag jobbade som barnskötare, tyckte jag synd om dom barnen som blev lämnade på dagis redan vid 7-8 och sedan fick stanna kvar ända till 17-18. Det blir långa dagar för ett litet barn..

För att återgå till min första arbetsdag, så blev jag ännu mer glad när jag blev uppringd av min arbetsgivare på hemvägen. Av dom fick jag vet att kunden, hos vilka jag nu börjat jobba, var väldigt nöjda med mig. Min arbetskollega där hade beskrivit mig som trevlig, hjälpsam, ödmjuk och att jag har en trevlig telefonröst! Åh, vad roligt att få sådan feedback. :-D *kan inte låta bli att le med hela ansiktet*

Snart kommer min kära mamma på besök, så jag hinner inte skriva mer just nu.. Efter mamma-besöket ska jag kanske gå en promenad med Sissi. Återstår dock att se hur mina fossingar mår.. Har haft dumma skor på mig idag som har gjort att jag har fått ont i trampdynorna och i ryggen. Jag har svårt att gå i skor med för hög klack. Överhuvudtaget är jag rätt bekväm av mig när det gäller skor och kläder. Jag är en typisk jeanstjej. Därför har jag egentligen fel yrke.. I dom flesta receptioner kräver dom att man ska ha kostym på sig. Kostym är inte min melodi direkt.. Känner mig ganska stel och så är det obekvämt. Undras vad dom skulle säga om jag en dag kom med mjukisbyxor och college-tröja på mig? Hihi! ;-P

En klapp-på-rumpan från Jenny! *smile*



Av Jenny - 8 oktober 2008 20:01


Zzzz Zzzz Zzzz..Zzzz.. *tittar nästan i kors och försöker fokusera blicken på dataskärmen* ...Zzzz Zzzz..

Snyft , vad jag är trött.. Jag var vaken för länge inatt.. Dumma bok som höll mig vaken. Men dom fick ju varandra på slutet, så jag ska väl inte vara den som klagar.. hehe..tack och lov börjar min huvudvärk försvinna nu.. Har nyligen tagit mig ett bad och en huvudvärkstablett. Egentligen orkar jag inte skriva i min blogg, men jag vill ju så gärna samtidigt.. så jag totar ihop några rader. Om inte annat så kan jag ju få beklaga mig lite.. Tihi! Det är sååå syyyynd om mig..

… fast jag har i alla fall lyckats få ett nytt jobbuppdrag! Imorgon börjar jag jobba som receptionist/telefonist på ett investmentbolag i närheten av Stureplan. Så nu är man tillbaka i sina gamla vanliga jobbkvarter. Stureplan – det är jag och alla kändisar som håller till där.. ;-) Idag mötte jag Rickard Wolf efter att jag hade varit på arbetsintervjun. Han såg glad ut där han gick gatan fram. För ett tag sedan när jag stod och väntade på bussen vid Stureplan tidigt på morgonen, stannade ett lyxigt vrålåk vid trottaren framför mig. Ut klev Carolas Runar med stora solbrillor på sig. Jag brukar också alltid ha solbrillor på mig halv åtta på morgnarna.. Hehe. ;-D Han gick in på Pressbyrån och införskaffade något.. en cafe latté kanske?

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan sa att jag lyckades få ett jobbuppdrag? Man ska uppenbarligen inte ropa hej för tidigt, för jag fick det till slut inte ändå.. Jag var där på två intervjuer, men dom kom fram till att dom inte vågade chansa på mig eftersom jag har stelopererat min rygg och det förekom väldigt mga tunga lyft på den arbetsplatsen. Lite tråkigt att det ska ligga mig i fatet, men det känns ok ändå.

Jag lyckades i alla fall få det uppdraget som jag blev erbjuden idag. Träffade två intervju-personer i en kvart. När jag kom utanför porten så ringer mitt konsultföretag och berättar att dom ville ha mig och att jag får börja redan imorgon. Spännande.  :-) Något som känns konstigt, men samtidigt soft, är att jag bara kommer att jobba mellan 8.30-14.30 Jag har hela mitt liv jobbat heltid, så dessa arbetstider känns lyxiga. Tur att jag har garantilön så jag kommer få lön så att jag klarar mig ändå. Uppdraget kommer att vara 1-2 månader.

Idag när jag kom hem igen, fick jag ett sms från en danskompis. Hon skrev att det var fest ikväll och att jag var välkommen hem till henne inne i stan. Dom var ett gäng som skulle träffas och sedan bege sig till ett hotell där Melissa (från bandet Zlips) m.fl skulle sjunga. Jag blev glad över att jag blev tillfrågad, men det var synd att förslaget kom med så kort varsel, för jag kände mig inte så sugen på att åka in till stan igen efter att nyligen kommit hem därifrån. Plus att det skulle vara bra om jag är någorlunda utvilad inför min första arbetsdag på det nya stället imorgon bitti.. Jag får istället njuta av Melissas underbara sångröst i övermorgon, fredag, då jag tänker bege mig till ett dansställe där hon och hennes band spelar. :-D

Idag har det varit en riktigt fin höstdag! Solen har till min glädje skinit hela dagen. Tänk vad mycket mer inbjudande naturen och omgivningarna ser ut då.. I söndags när det regnade och blåste hela dagen, var man inte lika sugen på att bege sig ut..

Nu börjar Room Service på tv. Ska se om dom har några bra inredningstips att ge mig. ;-D

Kram kram!


Av Jenny - 8 oktober 2008 00:25


Klockan är halv ett på natten.. Har just läst ut en bok och tårarna rinner på mig. Dom fick varandra! Dom hade gått och längtat efter varandra så länge.. och så äntligen träffades dom och insåg att bådas känslor för varandra var besvarade. Det spelade ingen roll att hon hade blivit misshandlad, förlorat synen på ena ögat och fått ansiktet vanställt. I hans ögon var hon vacker ändå..


Jag vet att jag är knasig som gråter över en bok. Men jag blev så glad för deras skull. Hoppas att jag kan somna nu trots att jag inte är så trött.


Godnatt-kramar från mig :-) 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards