Alla inlägg under september 2008

Av Jenny - 10 september 2008 13:48


Mumsfillibabba! Gissa vad jag gör?

Jag mumsar på Marabous Mjölkchokladkaka med Daim!

Jag firar att det är lite lugnt för tillfället på jobbet. :-D


Jag hinner inte skriva så mycket mer idag tror jag,

men tänkte iallafall höra med dig om du vet vad snögubbarna

gör på sommaren?


:-D :-D :-D        Ha ha! Ho ho! Hi hi!       :-D :-D :-D


Här kan du se svaret:



Av Jenny - 9 september 2008 20:41


En tisdag i september år 2008…

.. det känns som att hösten är här nu. Idag var det grått ute och det duggregnade från och till. När det är sånt här väder blir jag så sugen på att sitta och kura i soffan under en filt i sällskap av en trevlig kille. Sitta och titta på en bra film och äta och dricka något gott. Då kan det få blåsa och storma bäst det vill utanför…

Jag var ute och gick igen på lunchrasten idag. Först gick jag förbi ett gulligt kolonistugeområde. Här hade man gjort det fint med alla buskar och blomrabatter. Jag tog ett foto på en av kolonistugorna. Sen följde jag grusvägen bort till vattnet och tog av på en stig. Det var väldigt lerigt på stigen. Jag hade egentligen helt fel skor på mig. Min nyskurade stövlar, som jag skrev om tidigare i bloggen, hade passat mycket bättre att ha på sig här.

Hur som helst, så klafsade jag vidare på denna tämligen ensliga stig. Mötte inte en levande själ.. Gick förbi en äng som var full med några sorts tistlar. Det var fullt med tistelbollar vart man än såg (se bild här nedan). Jag fortsatte stigen fram. Måste erkänna att det gråa tråkiga vädret och det faktum att jag gick alldeles ensam fick mig att känna mig lite olustig till mods. Gick förbi två gamla båtvrak som låg i skogen. Dom båtarna hade helt klart sett sina bästa dar.

Till slut kom jag fram till ett konstigt ställe. Det såg ut som en gammal ruin utan något riktigt tak. Istället hade någon provisoriskt hängt över några presenningar. Jag blev nyfiken och gick in innanför. Stenväggarna var fullklottrade i alla möjliga olika färger (se bild här nedan). Längst in hängde en madrass över en pinne och det såg ut som där fanns någon slags bardisk? Undras om det här var ett tillhåll för uteliggare eller knarkare..? Just nu var det ingen där i alla fall. Hu, vad det kändes läskigt att vara på denna plats. Kände mig riktigt liten. Jag vände och gick ut igen. Gick med raska steg tillbaka samma väg som jag kommit. Jag tänker aldrig mer gå dit. Hua! :-S

När jag nästan var framme vid mitt jobb igen, gick jag förbi mina nya kompisar i fårhagen. Dom blev lika glada som igår över att se mig! Den olustiga känslan som jag hade tidigare försvann och istället blev jag glad över att åter få hälsa på dessa gulliga små får. Jag klappade och pratade med dom. Flera av dom försökte sticka ut sina huvuden genom stängslet. Jag blev nästan rädd att dom skulle fastna. Men det gjorde dom inte som tur var. Dom var riktiga kelgrisar… eller kelfår får man väl kalla dom?! :-D

Kramelikram!


Av Jenny - 8 september 2008 16:52


Jag är kär i en fårskalle! Tihi


På lunchrasten idag när jag var ute och gick, kom jag fram till en fårhage där flera ullegrisar (får) betade. Ett får fick syn på mig och blev helt överlycklig verkade det som. Han satte genast av i galopp (kan ett får galoppera?) och tvärnitade vid stängslet framför mig. Vem kan motstå en sån gullig liten ullegris? Inte jag iallafall. :-D Jag började genast klia den bakom öronen och klappa den på pannan och kinderna. Några andra får ville oxå hälsa på mig, men det var det första fåret som fick mest uppmärksamhet av mig. Han var vit och hade stora bruna fläckar på kroppen. Han var jätte-gullig! Jag får ta och hälsa på honom igen någon gång.


Sen hälsade jag på en döing. En död snubbe som hette Kraus. Han levde under 1700-talets andra hälft. Jag följde en stenig stig i skogen och kom fram till denne Kraus-snubbens grav. Någon måste digga denne man för han hade en blomsterkrans på sin grav. Kraus.. hm.. måste googla honom..


"Joseph Martin Kraus, född 20 juni 1756 i Miltenberg am Main i Tyskland, död 15 december 1792, var en tysk-svensk tonsättare. Han var hovkapellmästare vid Kungliga operan. Han blev god vän med Carl Michael Bellman. Dog 36 år gammal, sjuk och utfattig. Kraus ligger begraven på halvön Tivoli (Solna) vid Bergshamra, hans vänner bar kistan över Brunnsvikens is. Det nuvarande monumentet med inskriptionen: "Här det jordiska af Kraus, det himmelska lefver i hans toner", restes 1846. Han hade själv önskat att få bli begraven där, då han ofta promenerade och njöt av området och dess utsikt. År 1992 etablerades Det Svenska Kraus Sällskapet."


Jaså där ser man. Nu vet man det. Det kanske var en medlem ur "Det Svenska Kraus Sällskapet" som hade lagt dit kransen på graven? Snubben Kraus kan du se en bild av här under. Inte för att du kanske är så intresserad, men ändå.. ;-)


Nu ska jag sluta mitt jobb för dagen. Måndagen är avklarad. :-D


Av Jenny - 7 september 2008 19:26


Idag har jag varit duktig om jag får säga det själv. Dessvärre känns det som att det mesta har strulat för mig. Storstädningen hemma gick i alla fall problemfritt. Nu är golven och möblerna dammfria och badrummet blänker. Har tvättat bilen också..

Jag har varit till grovsoprummet och slängt diverse kartonger fulla med prylar. Det var här som krånglandet började.. Jag använde mig av min nya fina gula pirra.. Rätt var det var så lossnade det ena hjulet! Upp med pirran i lägenheten och skruva dit muttrarna ordentligt. Försökte även pumpa däcken för dom var lite luftlösa.. men cykelpumps-munstycket passade inte till pirrdäcken (coolt namn!).. Däcken fick helt enkelt fortsätta vara dåligt pumpade tills jag kommer till en mack med pirran.

Jaha, då var det dax att hämta mina nya bildelar hos Janne. Sagt och gjort.. när jag kom hem med prylarna satte jag igång att spraya min nya backspegelskåpa i samma nyans som bilen. Jag följer anvisningen på sprayburken och börjar spraya på kåpan. Hm.. det verkar som att Janne hade beställt fel färg till kåpan för den såg mörkgrå ut, och min bil är ljusgrå... Efter ett tag inser jag vad jag har gjort! Jag har sprayat på den genomskinliga topplacken, istället för att använda den färgade baslacken som fanns i den andra burken som var med. Undertecknad trodde ju att det var samma färg i båda burkarna. Inte konstigt att det blev fel färg på kåpan!

Jag väntar tills topplacken har torkat och sprayar på den ljusgråa sprayen. Till min förtvivlan börjar färgen att rinna! Sprayade för tjockt lager. :-( Jag får vänta ytterligare 40 minuter tills färgen har torkat och tar nagelfilen (hittade inte mina sandpapper) och filar bort det färgklumpiga på kåpan. Sprayar på ett nytt lager, väntar 40 minuter, sprayar på ytterligare ett lager så att det täcker ordentligt, väntar 40 minuter och sprayar slutligen på topplacket. Tur att man har gott om tid. Tihi. Nu är kåpan äntligen färdig. :-D

Nästa projekt bestod i att sätta fast den nya bakvindrutetorkaren. Med polygripen i högsta hugg går jag loss på den trasiga lilla stumpen som fortfarande sitter kvar sen tidigare. Herre min skapare vad den satt hårt! Men Jenny är inte den som ger sig! Efter några minuter håller jag stumpen i min hand! :-D  Efter detta skruvar jag fast den nya torkararmen och åker till OK och köper torkarblad. Vad nu då!? Det går inte att sätta fast torkarbladet på den nya armen.. Jag är tvungen att först få bort plastkåpan till torkararmen för att kunna ”trä på” det nya torkarbladet. Men varför vill plastkåpan inte lossna? Jag micklar och micklar, men det går inte.. Jag får skruva loss hela armen igen. Går upp i lägenheten och sätter mig till rätta i soffan. Efter ett tags klurande får jag äntligen loss plastkåpan. Med ett belåtet leende sätter jag på bladet på armen och ”spänner” fast kåpan igen. Hihi! I made it!

Jag kan vara väldigt envis av mig ibland. Det är roligt att klara såna här grejor själv, och inte bara ge upp och be någon kille om hjälp. Men ibland behöver jag ju hjälp av en man ändå. Om jag till exempel inte har tillräckligt med kunskaper om hur man gör, eller om dom rätta verktygen saknas  eller om något är för tungt.

Jag är i alla fall nöjd med dagens prestationer. Nu ska jag gå ner till min port och träffa Sissi. Vi ska, som jag nämnde tidigare, gå en promenad och snacka lite ”girl-talk”.

Over and out // Jenny

Av Jenny - 7 september 2008 09:14


Tjaba´, tjena, hallå! :-)


Idag vaknade jag och kände mig riktigt glad! Först var jag lite trött, men nu har jag varit uppe i en och en halv timme och tröttheten har bytts ut mot energi. Det är lika bra att ta vara på energin som genomsyrar min kropp.. Nä men, Jenny, så där fjantigt kan du ju inte uttrycka dig! Ha ha! "Genomsyrar".. det låter på tok för gammaldags och stelt. Skärpning. ;-) Ja ja, hur som helst, nu ska jag sätta på mig städrocken, kavla upp ärmarna (hm, jag har ju t-shirt på mig..?), sätta på glad-musik, dra ut snabeldraken ur städskåpet och dansa runt i lägenheten med honom! Tjohoo!


Om ett tag ska jag åka över till Janne och fixa med min bil. Har fått en ny kåpa till min högra backspegel och en ny bakvindrutetorkare av honom i födelsedagspresent. Några sat-ungar gick förbi min bil förut och bröt helt fräckt av min bakvindrutetorkare. Smisk skulle dom ha, helt klart! Synd att jag inte såg när dom gjorde det..


Senare idag ska jag eventuellt träffa min kompis Sissi och ta en promenix med henne om vädret tillåter.


Vet ni, ni ska vara glada att ni inte är här just nu.. Jag var på restaurang igår och åt kinesisk-mongolisk buffé. Kocken brassar på maten, som man själv har valt ut, medan man ser på. Jag vräkte på en herrans massa vitlökssås på min wok och detta har resulterat i att det nu levs rövare i min kista. Uj uj, den där vitlökssåsen tog verkligen skruv. :-S Den ena rapen efter den andra avlöser varandra och odören ska vi inte ens gå in på. Man kanske skulle öppna balkongdörren och vädra lite? :-) Tihi!


Glöm inte att ge mig tips om vilka glasögon som jag passar bäst i. Se mitt förra inlägg här nedanför. :-)


Är ni möjligen sugna på att sjunga lite så här på söndagsförmiddagen? Då kan jag tipsa er om denna skojiga karaokesång:

http://www.albinoblacksheep.com/flash/volare


Chao! :-D



Av Jenny - 6 september 2008 15:17


Hepp hepp!


Jag gick ner till centrum för att strosa runt lite.. Rätt var det var så tog shopping-demonen min kropp i besittning! :-o Köpte mig en snygg, lite annorlunda grå stickad kofta.. å så hittade jag flera par trosor som jag inte kunde motstå.. å även en svart annorlunda bh med spets.. Rätt porrig är den if you ask me. Fniss! Sorry guys, jag tänker inte lägga upp något kort på mig själv iförd min nya bh här.. Får se om jag "stöter" på någon nice kille som jag kan bh-posera för framöver. You´ll never know..? :-D


Däremot är jag verkligen i STORT behov av smakråd! Jag ska nämligen köpa ett par glasögon som jag kan ha och variera med när jag inte har mina linser på mig. Hittade fyra par glasögon hos optikern som jag lånade hem nu. Lägger upp bilder på mig där jag bär dom olika glasögonen här nedan. Jag skulle bli väldigt tacksam om du som läser min blogg kan skriva en kommentar vilka glasögon som du tycker att jag passar bäst i. Glasögonen ska lämnas tillbaka på måndag efter jobbet, så tills dess tänkte jag att jag skulle bestämt mig.. Vilka tycker du att jag ska välja??


Av Jenny - 6 september 2008 07:57


Klockan 07.30 igår såg jag en livs levande björn i Mörby Centrum! Han var STOR, brun och luffsig. Man borde kanske blivit rädd.. och sprungit iväg och gömt sig.. Ja menar, tänk er själva, björnar ska man ju ha respekt för vettja! Den här björnen hade stora tassar med en massa klor på, stora hängande öron, en käft full med en MASSA tänder och en tunga som såg ut att vilja provsmaka på mig! Aaah! Vad skulle jag ta mig till? Efter några evighetslånga sekunder bestämde jag mig för att stå kvar där jag stod och fortsätta med det jag höll på med. Björnen befann sig bara sju meter ifrån mig och han verkade inte riktigt veta vad han skulle göra.. ibland gick han runt på stället, ibland la han sig ner med huvudet på dom stora tassarna..

Han tittade på mig.. Han tittade på mig med världens vackraste och snällaste ögon. Faktum är, om jag ska vara helt uppriktig, att han inte såg så skräckinjagande ut ändå.. Faktum är, att jag ville rusa fram till honom och krama honom och gosa med honom och köra in mina fingrar i hans tjocka härliga päls!! Undras vad hans husse skulle sagt då? Han stod bredvid och höll i nallebjörnens koppel och pratade oberört med en annan kille. Björnen var ingen björn. Det var en Leonberger. En hund. Jag älskar hundar. Men jag är allergisk mot dom. Varför då? Livet är bra orättvist ibland.. :-( Under denna text kan ni se hur min söta ”björn” såg ut.

Vad gjorde jag i Mörby centrum kl 07.30 en fredagsmorgon undrar kanske ni? Ja men det kan ni väl räkna ut! Jag pantade 126 pantburkar såklart. :-P Brukar inte ni panta burkar så tidigt på morgonen? Nähä, inte det.. Det är helt underbart att få ha alla pantburksautomater för sig själv, man får hjälp att vakna till ordentligt av ihop-knycklar-ljudet och det är rätt fränt när man blir så där härligt klibbig om fingrarna av gammal läsk.. Haha! ;-)

Nä, egentligen låg det till så här. Jag tog för en gångs skull bilen till jobbet, istället för att åka buss. Jag åkte iväg rätt tidigt för jag behövde tanka min bil vars tank var snudd på snustorr. Tänkte att det kanske var kö till bensinpumparna (som det var sist jag tankade) och sen brukar det alltid vara så köigt ju närmare stan man kommer.. Men denna fredagsmorgon var det ingen kö på bensinmacken och nästan ingen kö på motorvägen in mot stan heller. Hade folk tagit ledigt från sina kneg denna morgon måntro? Jag hade ingen lust att komma till jobbet hur tidigt som helst och bestämde mig därför att svänga av vid Mörby centrum där dom har en mataffär som öppnar redan kl 7. Kunde lika gärna panta alla pantburkspåsar som låg i bakluckan, så fick jag det gjort. :-)

Arbetsdagen gick rätt fort. Det är synd att jag inte trivs så bra på nya jobbet.. Det är för ensamt där jag sitter och så trivs jag inte med att sitta och boka resor och hotell åt alla anställda som jobbar runt om i Sverige. Jag har aldrig sysslat med såna här bokningar förut, jag är ju egentligen receptionist och telefonist. Självklart kan jag tänka mig att göra annat också som kanske inte är förknippat med receptionssysslor, men just resebokningar var inge´ kul. Dom tar ju aldrig slut! Så fort man bokat en order, så dimper det ner en ny order i inboxen. Suck.

Rätt var det var så stod klockan på 17.00 Dags att slå igen butiken med andra ord. Nu var det HELG! Tjohoo! Jag åkte direkt från jobbet till Vaxholm där min storebror bor (det är han som poserar på kortet från min 30-årsfest med rosa solbrillor och laxrosa skinnjacka). Han ville bjuda mig på middag. En sån trevlig inbjudan kunde man ju inte motstå vettja. Hemma hos brorsan var det rätt stojigt. Mina två brorsbarn, en flicka på fem år och en pojke på tre år, var hemma plus äldsta flickans jämnåriga kompis.

Min bror jobbar inom IT-branschen, men innan han sadlade om jobbade han som kock på en restaurang. Jag blev bjuden på jättegod middag beståendes av ostfylld baconlindad kycklingfile´ med smarrig sås och pasta till. Det var otroligt gott! Jag hade gärna tagit ett glas vin till, men jag körde ju bil, så jag fick avstå. Jag kanske tar lite vin till maten ikväll istället? Då ska Rikard, min klasskompis från gymnasiet, bjuda mig på restaurang eftersom jag har fyllt år. Rikard och jag har varit vänner i 14 år nu. Jag kan knappt fatta att det är så länge sen som vi träffades. Tiden går verkligen fort ibland.

Klockan halv tio igår var jag supertrött och dessvärre inte så social längre.. Barnen var nog lika trötta som jag för dom grät och var kinkiga. Dom brukar normalt sova vid den här tiden på kvällen, men i och med att min bror var barnvakt till äldsta dotterns kompis, så fick dom fortfarande vara uppe. Kompisen skulle bli hämtad kl 22. Jag sa hejdå till allihopa, satte mig i bilen och styrde kosan hemåt. Det var nästan lite läskigt att köra för jag var verkligen så trött. Men hem kom jag i alla fall och en timme efter att jag lämnat min bror, så låg jag och trynade gott på kudden. :-)

Kram på er mina vänner!

   

Av Jenny - 3 september 2008 08:48


Mamma hade knåpat ihop en sångtext till mig som mina födelsedagsgäster sjöng för mig på festen. :-) Jag lägger upp texten här på min blogg. Jag tycker att det var gulligt av henne att skriva denna text. :-) Hon är påhittig när det gäller att komponera ihop texter, eller hur?




Jennys sång

mel: What you done to me


Oh, oh, oh, ooh - JENNY fyller år

Oh, oh, oh - DU blir 30 år i år.

Oh, oh, oh, oh - då blir det hålligång

för vi ska fira DEJ hela natten lång.


När du stänger Växeln har klockan blivit fem

somnar in på bussen till dess du kommer hem.

Sen sätter du på datorn och chattar kvällen lång

men är det inte dax att gå till sängs nå’n gång?


Oh, oh, oh, ooh - JENNY fyller år

Oh, oh, oh - DU blir 30 år i år.

Oh, oh, oh, oh - då blir det hålligång

för vi ska fira DEJ hela natten lång.


Refräng


På Öland är det dans i en vecka varje år

då packar du din väska så full det bara går.

Snygg-Jenny får du heta av gänget som är där

på morgonen får tjejerna, champagne och röda bär.


Refräng 


Du köpte 1 par Inlines och gav dej ut på tur

vad gjorde du i diket, snopet eller hur?

Nä, på med andra dojor och kila bort till GYM

eller ut och dansa för då är du ”grym”.


 Refräng


Med micken i din hand kan du inte hålla tyst

att sjunga med i Streaplers det skulle vara schysst.

Ett hjärta fyllt av värme, är envis men så snäll

och därför ska Du få en oförglömlig kväll.


Oh, oh, oh, ooh - JENNY fyller år

Oh, oh, oh - DU blir 30 år i år.

Oh, oh, oh, oh - då blir det hålligång

för vi ska fira DEJ hela natten lång.

Ja, vi ska fira DEJ hela na-tten l-å-ng.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards