Alla inlägg under september 2008

Av Jenny - 22 september 2008 22:40


Dagens sorgligaste händelse: Jag sitter på bussen på väg hem från arbetet. Tittar ut genom fönstret och ser landskapet svepa förbi där utanför. Plötsligt upptäcker jag ett litet rådjurskid i diket. Det ligger där alldeles stilla. Ögonen stirrar rakt fram. Blicken är alldeles tom. Någon bilist har tagit den lilla ungens liv..

Dagens skönaste händelse: Jag ligger i soffan och lyssnar på det hemtrevliga ljudet av vattenkranen som tappar upp vatten i mitt nya badkar som jag köpte igår. Tänder några ljus i badrummet och dimrar ner belysningen i taket. Sätter på en skiva med Elton John Love Songs på svag volym. Tar av mig kläderna och för sakta ner ena benet i vattnet. Oh, vilken lycka. Detta har jag sett fram emot länge! Känner hur håren reser sig på benet av det varma vattnet. Ner med det andra benet också.. Glider sakta ner i vattnet med resten av kroppen. Ligger sedan där och bara njuter.. Känner hur varje kroppsdel slappnar av.. Äntligen har jag fått mitt efterlängtade badkar.

Dagens kändis-händelse: På väg till jobbet möter jag Görel Crona på sin cykel. Bakom henne cyklar hennes son. Kommer ni ihåg Görel Crona? Född 1959, blev känd genom sin medverkan i tv-serien Varuhuset på 80-talet och har sedan dess varit med i serier som till exempel Nya Tider och Anna Holt. Görel har även skådespelat i filmen Änglagård m.fl Fick senare idag veta av en arbetskollega att Görel bor granne med IT-företaget där jag jobbar.

Dagens smaskigaste händelse: Jag köper ingredienser och gör iordning formfranskesmörgåsar med skinka, ost och tomater på och tjoffar in dom i ugnen. Tio minuter senare tar jag ut mina färdiga smörgåsar och avnjuter dom tillsammans med ett glas kall mjölk. Mumsfillibabba!

Dagens knasigaste händelse: Någon lustigkurre har i natt roat sig med att hälla i en massa diskmedel i fontänen utanför Bergshamras tunnelbanestation. Skumt var bara förnamnet! Man kunde inte ens se vattnet i fontänen för allt skum som fanns där..

Dagens nya prova-på-händelse: Jag har agerat fotomodell. En arbetskollega frågade mig om hon kunde få fota mig. Hon förklarade att hon gick på en fotokurs och att dom nu hade fått i hemläxa att intervjua och fota en person. Jag tänkte att det kunde jag väl ställa upp på, så vi satte på oss ytterkläderna och gick ner till vattnet. Där blev jag fotograferad från en massa olika vinklar. Alla korten var tagna i svart-vitt. Ska bli kul att få se resultaten sedan. Hon sa att hon skulle maila fotona till mig vid ett senare tillfälle.

Det var min måndag i stora drag.. :-)

Sköt om er allihopa!

Kramar..


Av Jenny - 21 september 2008 21:12


Söndagskvällsstatus: Trött, ensam och enormt puss- och kramsugen.. Skulle önskat att jag var nära en man som inte är här just nu..

Om man bortser från detta, så är jag en glad tjej idag! Efter att ha längtat i ett års tid efter ett eget badkar, så har min dröm äntligen gått i uppfyllelse! I eftermiddags åkte jag till Lidingö och köpte ett begagnat badkar för 300 spänn. Klockan 9 i morse ringde jag och väckte badkarsägaren vars annons jag spanat in på Blocket. Jag är glad att jag ringde så tidigt, för när jag sedan hämtade badkaret visade det sig att det hade ringt sju personer till efter mig som också ville köpa det. Tjohoo, det är roligt att ha flyt ibland! Nu har jag skurat mitt nya badkar så det blänker riktigt fint. :-)

Har just tittat på ett nytt underhållningsprogram på Kanal 6 som heter ”Hål i väggen”. Fick mig flera goda skratt faktiskt. Egentligen är programmet rätt fjantigt, men det är så knäppt så det blir kul tycker jag. Två lag med vardera tre kändisar tävlar mot varandra. Dom ska försöka göra samma pose med kroppen som ett hål i väggen visar. Denna vägg rör sig emot den tävlande och väl framme så är tanken att killen/tjejen ska lyckas komma igenom hålet. Det här lyckas väldigt sällan och personen i fråga puttas ner utav väggen rakt ner i en vattenfylld bassäng. Det låter kanske inte så roligt, men det såg riktigt knasigt ut… Vilket påhitt!

Nu orkar jag inte skriva mer ikväll..  Kramisar från lilla mig.


Av Jenny - 21 september 2008 01:29


Nu har jag nyss stapplat in genom dörren här hemma. Har varit ute på krogen. Vi var tre tjejer och två killar som besökte en restaurang vid kanalen på orten där jag bor. Har haft en trevlig kväll med god mat och gott vin. Vid halv tio-tiden började ett fyrmannaband som hette Cover Crew Band att spela. Dom var riktigt duktiga och körde coverlåtar av bland andra Creedence, Elvis, Jerry Lee Lewis, Status Quo och Nationalteatern. Stället fylldes med mer och mer folk vartefter kvällen fortskred. Det gick inte att ta miste på att lokalbefolkningen var danssugna! Dansgolvet var fullt med danzers som dansade – så gott dom kunde. Tihi! Det var mycket blandad kvalité på dansandet, men sammanfattningsvis så såg alla ut att ha riktigt kul! :-D Jag buggade och foxade lite med Thomas och Thomas. Bra att dom heter samma, så behöver man inte lägga så många namn på minnet. *smile*

Efter att vi lämnat stället cyklade tre av oss hem, en tog bussen och själv gick jag eftersom jag bor tämligen nära plejset vi var på. Och nu har jag alltså just kravlat mig in genom dörren. Aba aba, nu vet jag vad ni tänker! Ni tänker att nu har lilla Fröken Jenny tittat för djupt ner i glaset så att hon inte kan stå på bena. Sure! Men se de´ har hon faktiskt inte. *skakar på huvudet* Det var så här va.. Jag kommer in genom porten, ställer mig i hissen och väntar på att dörren ska gå igen.. tror ni att hissdörren går igen? Nä, det gör den inte. Jag står där och blänger fånigt på den halvstängda dörren ett tag. Öppnar dörren igen och försöker få den till att stänga sig. Dörren har visst bestämt sig för att den vill vara öppen..

Vad gör man då? Jo, jag börjar med raska steg gå uppför trapporna istället. Första trappan gick ju rätt bra att avverka och andra med för den delen. Men sen börjar mjölksyran infinna sig i benen och eftersom jag har ätit en god buffé denna afton så har jag lite extravikt i magen att bära på.. Väl uppe på fjärde våningen där jag bor, kan jag meddela att raskheten i spirorna hade försvunnit någonstans på vägen. Okej, det är bara att inse.. jag måste börja träna igen! Före sommaren kunde jag lätt cykla på motionscykeln i snabbt tempo i 45 minuter. Nu vette sjutton om jag skulle klara det. Det finns bara ett sätt att ta reda på det, eller hur? ;-D

Vad gjorde jag tidigare idag då? Jo, jag var till centrum och uträttade några ärenden. Bland annat var jag till Systemet och handlade några flaskor vin. Även fast jag inte är någon storkonsument av alkohol, så tycker jag att det är trevligt att ha några flarror hemma att välja mellan om man skulle få besök någon gång. Nu är mitt nya vinställ fullt med både vitt, rött och rosé. That´s nice. :-)

Goodnight everybody! Avslutar detta inlägget med en riktigt fin sista-dansen-låt..

http://www.youtube.com/watch?v=SAAM7GPXc0Y




Av Jenny - 19 september 2008 21:54


Kommer ni ihåg att jag i ett tidigare inlägg (den 24 augusti) berättade om mina gamla stövlar som var inköpta någon gång på stenåldern? Idag har jag faktiskt köpt ett par nya stövlar. Men dessa stövlar är allt annat än bekväma att ha på sig - dom är nämligen gjorda i porslin. Japp, du läste rätt. Jag har införskaffat ett par porslinsstövlar. Jag tycker att det är väldigt roligt att inreda och när jag såg dessa stövlar på rean, kunde jag bara inte låta bli att köpa dom. Här nedan kan ni se hur stövlarna ser ut. Jag stoppade i en knippe torkad vete som jag plockat på ett fält förut. Tycker att resultatet blev fint och lite annorlunda. :-) Vad tycker ni?



Av Jenny - 19 september 2008 13:43


Uj uj uj uj uj uj uj uuuuuj!


Det kommer ut tårta ur öronen på mig! Jag smakade bara litegrann. Eller kanske lite mer än litegrann.. Hm.. Rättare sagt så tog jag tre portioner. MEN dom var små! Där fanns två olika tårtor, en prinsesstårta och en gräddjordgubbstårta. Då var jag ju tvungen att prova båda två. Och sen var jordgubbstårtan så god, och det är ju så sällan som jag äter tårta, så jag kände att det var lika bra att ta en LITEN bit till utav den sistnämnda tårtan.. Och nu sitter jag här framför datorn med en kalaskula till mage och tårtrester som håller på att tränga ut ur öronen. Men det är ju fredag vettja och solen skiner utanför. *smile*


Det var en IT-konsult som tackades av. Han ska sluta här. Vi var 30 personer i matsalen som fikade tillsammans. 28 killar och 2 tjejer. Jag och Ingela var i minoritet om man säger så.. Men vem klagar? Fika i sällskap av 28 killar är ju inte helt fel.. ;-)


Var nyligen på toa. Jag börjar nog bli trött, eller nåt. Jag drog ner byxorna och satte mig, inte på toaringen, utan på toalocket! Det var jag inte beredd på! Iiih, vad kallt det var mot stjärten! Jag studsade upp igen illa kvickt. Jag tror att det är bäst att hädanefter kissa i toaletten istället för på toalocket. ;-D


Kramis från Tårt-monstret!


Av Jenny - 19 september 2008 11:09


Fredag! Tänk att man blir så nöjd när man vaknar upp på morgonen och kommer på att det är fredag. Bara åtta timmar kvar att jobba och sedan är det äntligen helg. :-D Och som inte det vore nog, så skiner solen utanför idag! Det var några dagar sedan solen visade sig. Välkommen hit, du får gärna stanna så länge du vill!


Känner mig verkligen riktigt glad idag! Till stor del beror det på att det är soligt och ljust ute.. Har märkt att ju äldre jag blir desto vemodigare blir jag när hösten och vintern kommer.. Men det kanske har kännts extra tungt dom senaste åren för att jag inte har haft någon att mysa med i höst/vintermörkret? Egentligen kanske jag skulle mått bättre om jag hade kommit ut mer i naturen, istället för att befinna mig i Stockholm där jag egentligen inte trivs så bra? I storstaden är det bullrigt och brunslaskigt överallt.. :-S På landet finns det visserligen inte så många gatulyktor som lyser upp, men snön (som är vit där) lyser ju upp rätt mycket i sig.


Undras när jag kommer mig för att flytta? Jag vill gärna tro att jag kommer att flytta iväg någonstans i vårt avlånga land, eftersom jag har drömt om det i så många år. Jag får se om jag träffar en trevlig man som jag kan flytta med/till. Vågar inte flytta iväg alldeles ensam nämligen. Så modig är jag inte.


Igår var det lugnt på jobbet, förutom på slutet, när jag skulle gå hem.. Då ringer flera konsulter och vill avboka och boka diverse hotell. Så jag fick jobba över ett tag. Lite typiskt med tanke på att det har varit lugnt hela dagen innan.


På kvällen gick jag igenom hela min klädkammare och sovrumsbyrå. Sorterade bort sommarkläderna och la i kartonger, och tog istället fram vinterkläderna. Det känns inte som att jag kommer att gå omkring ute i kjol och linne något mer i år. Hösten kom tidigt till Stockholm. Jag minns att för två år sedan när vi hade en sån kanonsommar, var jag iväg och badade efter jobbet i september. Det är knappt så att man kan fatta det nu. :-o


Sissi ringde mig och frågade om vi skulle ta en kvällspromenad. Sagt och gjort, vi var ute och gick i en timme. Skönt att få röra på sig och det i trevligt sällskap. :-) Somnade ovaggad sen så fort jag la huvudet på kudden.


Ikväll ska jag bara softa. Tänker dra på mig mysbyxorna, äta något gott och se på någon hyrfilm. Det ser jag fram emot. :-P


After a two year visit to the United States, Michelangelo's David is returning to Italy.. Look at the before and after pictures. Tihi!



Av Jenny - 17 september 2008 22:46


Jiiiihaaaaa!

Jag har blivit barn på nytt! Tacka vettja barn- och underhållningsprogrammen på 80-talet! På eftermiddagen idag hade jag för en gångs skull lugnt på jobbet. Jag började nästan tro att det var något fel på mailservrarna, för det kom inte in en enda rese- eller hotellbokning på hela eftermiddagen! Skööönt! Så jag började glutta på Youtube.. Av någon anledning som jag inte kommer ihåg, började jag söka efter gamla barnprogram-videosnuttar. Ååh vad otroligt kul jag hade när jag satt där för mig själv i receptionen. Jag kunde inte låta bli att digga med i introlåten till ett av mina absoluta favvo-program ”Fragglarna”!

”Dansa å häng me´, sjung me´oss, låt munnen le. Sprak å fest å färg, i vårt Fraggelberg!”

Se videon: http://www.youtube.com/watch?v=HAudBe6vAS0

Kommer ni ihåg Mupparna då?! Dum fråga. Alla minns ju Mupparna såklart!! Här är en groovy mupplåt! Snubben i mitten är ju hur gullig som helst när han blinkar med sina solglasögon! Hahaha!

http://www.youtube.com/watch?v=dp3f5xzmbGc

Kommer ni ihåg Nöjesmassakern och kockarna Werner & Werner? För bara två år sedan köpte jag deras jul-cd med bland andra låten ”Julskinkan”.

”Vår julskinka har rymt - och släkten kommer om en timma
Vår julskinka har rymt - hur kan en gris bara försvinna
Har ingen sett vår lilla kotlett, med rumpan blank av fett
Vår julskinka har rymt, det tycker vi är grymt !”


Eftersom vi i min familj alltid spelade Kockarnas Julskiva på kassettband varje jul när jag var barn, så kan jag sjunga med i varenda låt på den skivan. Jätteroliga sångtexter! Här kan ni se en bra sketch med Werner & Werner när dom ska ”göra ett julbord”:


http://www.youtube.com/watch?v=aFmIS5qeetA&feature=related

Här är en sketch från Nöjesmassakern när Sven Melander har duschat och upptäcker att han inte har något att torka sig med. Visste ni förresten att min mamma spelade fotboll i samma lag som Sven Melander när dom båda jobbade på Aftonbladet för en herrans massa år sedan. Coolt. ;-D

http://www.youtube.com/watch?v=_8XMUrTG5y4&feature=related

Ha ha! Hi hi! Ja, det var kuligt att se dessa gamla kultiga videosnuttar! Helt underbara! :-D

Vad har annars hänt i mitt liv på sistone?

Min pärla till bil besiktigades igår.. och den gick igenom utan minsta anmärkning! Jippey, I´m so happy! För en gångs skull var besiktnings-pappret helt rent.. inte ett enda fel… Till och med skyltlyktorna där bak fungerade (vilket jag brukar glömma att kolla upp före..). Så nu är det bara att tuta och köra ett år till! Besiktningsmannen påpekade extra mycket hur fint sprayad höger backspegelskåpa var.. det måste varit ett proffs som hade sprayat den!! Tihi! ;-) Jag ljuger så att näsan växer på mig! Ha ha!

Måste berätta en sak: Jag älskar min mamma. Jag tycker att jag har världens bästa mamma. :- ) Min mamma är inte bara min mamma – hon är även min bästa vän. Hon har alltid funnits där för mig och hon är jättebra på att lyssna och stötta. Jag är hennes enda barn och vi har alltid haft ett starkt band mellan oss. Vi kan prata i telefon med varandra typ tre gånger om dagen, även om det bara handlar om en småsak. Det är skönt att ha någon som står en så nära och som känner en så bra som mamma gör. Kan inte föreställa mig hur mitt liv skulle vara om inte mamsen fanns.. Vill inte ens tänka tanken.

På bussen en morgon förra veckan fick jag en idé.. Jag kom på att jag skulle buda blommor till mamma på jobbet, utan någon särskild anledning. Jag budade tre långa röda rosor som ser så där sammetsaktiga ut på kronbladen ni vet och så skrev jag på kortet att jag älskade henne. Det skulle ha varit roligt att ha sett hennes min när hon fick blommorna av budkillen. Mamma berättade att hon blev väldigt rörd och att hon under veckan fick många kommentarer för rosorna av besökare som kom till hennes reception (ja, mamma är receptionist precis som jag). :-) Här under kan ni se en bild på mamma-gumman. Är vi lika tycker du? Hoppas förresten att ni kan lista ut vem som är mamma och vem som är Fraggel! Haha!

Ikväll har jag varit och hälsat på min styvpappa och hans sambo. Båda två har jag kännt sen jag var fyra år. Dom var barnvakt ikväll åt hennes barnbarn som heter Melody. Hur gullig unge som helst om ni frågar mig! Melody är snart två år och har en gullig Stig-Helmer-tofs mitt på huvudet. Hon tittade  nyfiket på mig och vinkade tillbaka när jag vinkade åt henne. Rätt vad det var fyrade hon av jordens leende.. då kan man ju inget annat än att smälta. :-) Mmm..

Oj, nu håller John Blund som bäst på och häller grus i mina ögon känns det som… Det är lika bra att jag kommer i säng innan jag somnar med huvudet på tangentbordet. :-P

Hasta la vista! Ahora vamos a dormir..  Zzz Zzzz!  

Av Jenny - 15 september 2008 23:14


Hej där!

Nu i helgen har jag varit på dansmara i Örnsköldsvik! Har haft en riktigt mysig och trevlig helg med mycket dans och trevligt sällskap. Jag och en vän hyrde en stuga 9 km från Ö-vik. Ett underbart ställe 20 meter från vattnet (se bilderna här under texten). Det där stället kan man ju lätt tänka sig att hyra igen i framtiden. Very nice indeed! Billigt var det också. :-D

På lunchen idag gick jag till Ica och handlade ett stort paket med knäckebröd. Jag tänkte mata mina nya bräkande vänner. Förväntansfull gick jag bort till hagen där ullegrisarna höll till.. MEN DOM VAR FÖRSVUNNA!! Mina fårskallar fanns inte kvar längre.. snyft! Hagen såg tom och ödslig ut… :-( Allt som fanns kvar var några fårbajskorvar på marken..

Idag blev det klart att jag ska sluta på IT-företaget som jag började på för en månad sedan.. Usch, jag känner mig som en svikare, fast det är ingen som klandrar mig - varken konsultföretaget eller kunden (IT-företaget). Jag vill så gärna vara till lags, men jag trivdes inte med arbetsuppgifterna, så jag var tvungen att säga ifrån.. Det är inte kul att gå till jobbet på morgnarna med en olustig klump i magen.. Jag kommer dock att vara kvar på stället i några veckor till, tills jag har hunnit lära upp en ny konsult. Förhoppningsvis är denna konsult någon som är bättre lämpad för detta jobb än jag. Min arbetsgivare har redan frågat mig om jag är intresserad av ett annat långuppdrag. Här går det undan må jag säga..

Tre positiva saker har hänt som har gjort mig glad:

1. Jag går fortfarande runt och myser åt minnet av min trevliga helg..

2. IT-företaget som jag är uthyrd till just nu ville väldigt gärna att jag stannade kvar..

3. En vän beskrev mig idag som super-trevlig. Man kan ju inte bli annat än riktigt glad över den komplimangen! :-D

Klockan är över elva på kvällen.. Jag hade tänkt att gå och lägga mig för en timme sen! Nä, nu måste jag gå in på tjottaletten och borsta gaddarna.

Godnatt alla mina vänner och sov så gott!


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards