Alla inlägg under november 2008

Av Jenny - 19 november 2008 14:19


En blind man går av misstag in på en lesbisk bar.
Han sätter sig på en barstol och beställer en drink.
När han har suttit en stund ropar han på bartendern:

" Hörru vill du höra en blondinhistoria?"
Nästan genast blev det dödstyst i baren.
Med en mycket djup stämma, säger kvinnan som sitter bredvid honom:

" Innan du berättar din historia, så vill jag informera dig om några saker, bara så att du vet:

1 - Bartendern är blond tjej.
2 - Utkastaren är blond tjej.
3 - Jag är 1.95 lång, väger ca 120 kg, är blond och innehar svart bälte i karate.
4 - Kvinnan som sitter jämte mig är en blond tjej hon är proffstyngdlyftare.
5 - Kvinnan som sitter på din högra sida är en blond tjej hon är proffsbrottare.

"Nu min herre tror jag att du ska tänka över mycket noga, om du fortfarande vill berätta din historia".
Den blinda mannen funderar ett kort ögonblick, sen skakar han på huvudet och säger..

"Näe, tror inte det, verkar jobbigt att behöva förklara den fem gånger."


Hi hi hi hi!


Kram från Jenny!


Av Jenny - 18 november 2008 21:31


Har just tittat på det svenska programmet SOS Familj. Jag tycker att det är jätte-intressant. Som jag har nämnt tidigare så ligger barn mig varmt om hjärtat. Dessa underbara små människor. Jag tycker att barn ger en så mycket och jag kan i min tur få ge tillbaka. När jag jobbade med barn förut, fick jag så många fina kontakter. Dessa minnen vårdar jag ömt i mitt hjärta. Jag kan själv vara väldigt barnslig ibland. När jag jobbade på dagis och fritids tyckte jag att det var superkul att tex bygga snögubbar, snögrottor och klättra i träd. På dagis var jag ansvarig för pysselstunderna med barnen. Då tog jag ut några pojkar och flickor åt gången som jag målade med, vi byggde bland annat stenfigurer eller bakade tillsammans. :-P


Något som jag oxå älskade var att sitta i soffgruppen med barnen och läsa högt för dom. Sagoläsning är verkligen något som både flickor och pojkar uppskattar. Jag läste en sida och sedan visade jag bilderna i boken så att alla skulle få se dom. Jag hade tur, för det var alltid något barn som frågade om dom kunde få sitta på ryggstödet bakom mig och borsta mitt hår, göra olika frisyrer eller massera mina axlar. Helt underbart att få bli ompysslad så där. *smile*


Här under kan ni se bilder på "mina" dagisbarn och ett kort på dagisbarnet Anna som brukade komma hem till mig och leka. På detta kort bakar vi tillsammans. Skoj skoj! Jag är så glad att ha fått chansen att jobba med barn. :-D Ni kanske undrar varför jag skrev detta inlägg? Det är bara för att jag blev påmind om barn när jag såg SOS Familj-programmet och jag saknar mina goa dagisbarn. ;-)




Av Jenny - 17 november 2008 21:50


Tja´ba´ tjena hallå på er!

Just nu är jag snuskigt trött. Hann bara sätta mig på bussen hem efter jobbet, så somnade jag på studs. Efter ett tag ringer en killkompis på nallen och väcker mig. Vi pratar ett tag, avslutar samtalet…och Fröken Sömntuta somnar omedelbart om igen! Jag tittar upp efter ett tag och upptäcker till min förvåning att bussen har ändrat riktning och är nu på väg in till stan (Sthlm) igen! Shit pommes frites, jag hade missat att kliva av vid ändhållplatsen och nu satt jag alldeles ensam i bussen.

Jag gick fram till busschaffisen och frågade vart han skulle köra. Han blev förvånad att jag var kvar och sa att han inte hade lagt märke till mig när dom sista passagerarna klev av. Ja, jag klandrade honom inte för jag vet att jag är svår att upptäcka eftersom jag är så liten och smärt, hehe! ;-) Jaja, hur som helst, jag bad om att få bli avsläppt. Han stannade till vid en stor trafikplats på E18. Där gick jag över motorvägen och inväntade en ny buss som tog mig tillbaka till min hemort. Denna lilla försovningen gjorde att jag kom hem en timme senare än vanligt. Bra jobbat Jenny! ;-D

Ikväll höll jag på att somna framför tv:n. Varför är jag så trött måntro? Antingen beror det på att jag har sovit för lite i helgen, att jag har motionerat mycket under helgen eller ett tredje skäl kan vara sockerbrist.. Jag har nämligen fattat ett beslut att sluta dricka coca cola och energidricka från och med idag. Jag ääälskar coca cola! I flera års tid har jag druckit två till tre colaburkar om dagen och en energidricka om dagen. En colaburk innehåller visst 6 sockerbitar och en energidricka innehåller 8 sockerbitar. Det blir grymt mycket sockerbitar totalt! Holy cow! Så nu måste jag försöka avvänja kroppen från allt uppiggande socker… Det ska bli intressant att se om jag klarar det. :-O

Nu ska jag äta popcorn och dricka multivitamindryck (Obs, ej cola!) och titta på Prison Break.

Vinkelivink!



Av Jenny - 16 november 2008 23:34


Hej alla vänner!


Nu har jag precis kommit in genom dörren efter att ha tillbringat helgen uppe hos min underbare vän. Vi har haft en otroligt mysig helg! Bland annat har vi hjälpts åt att göra hemmagjord pizza, vi är båda förtjusta i animerade filmer och vi tittade på den animerade filmen Horton som nyligen kommit på dvd och igår kväll (lördag) hyrde vi ett mysigt ställe som vi hade för oss själva. Det var en relaxstuga med ett jättestort bubbelbadkar och levande ljus på väggarna, duschar, bord och stolar, på bordet stod en skål fylld med frukt. Vi låg där och myste tillsammans i bubbelbadkaret. Det var hur underbart som helst. Vilken lördagskväll säger jag bara... :-D


Nu är jag som sagt var hemma igen och jag fick med mig allting.. utom en sak. Det verkar som att mitt hjärta blev kvar hos honom.. Han är en riktig godbit som gör mig så glad. När jag tänker på honom blir jag varm inombords. Jag vet att du läser detta, så jag vill tacka dig för att jag har fått tillbringa ytterligare en superskön helg tillsammans med dig.


Här är en liten bild på bubbelbadkaret som vi hyrde som jag hittade på deras info-site.


Kram och godnatt!


Av Jenny - 14 november 2008 11:35


När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'Ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.


Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.


Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.


Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag.
Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.

Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


Kram från Jenny

Av Jenny - 13 november 2008 18:52


Jag vet inte om jag ska se på Extreme Home Makeover några fler gånger. Dagens avsnitt gjorde mig alldeles utmattad. Mina tårar har runnit i en hel timme. Det var så hjärtegripande. En mamma i min ålder blev ensam med sex barn i åldrarna 1-12 år när hennes man plötsligt dog på julaftonen. Dom hade nyligen köpt ett hus med giftiga sporer i källaren (mögel). Obduktionen visade att det var dessa som ledde till hennes mans död. Familjen var tvungen att flytta ut på direkten och bo hos släkt och vänner. Vilket fruktansvärt öde! Jag grät så att jag inte hade någon mascara kvar.. Puh!


Nu byter vi ämne.. I morse, när jag satt mig på tåget, började jag gräva i min plastkasse efter min bok som jag tänkte läsa.. Istället för boken fick jag upp en vattenflaska och mina träningsdojjor! Va? Vad gjorde dom där i påsen? Jo, Fröken Jenny hade helt uppenbarligen haft tankarna någon helt annanstans när hon lämnade lägenheten på morgonen.. Istället för att ta kassen med paraplyet och boken, så nappade hon åt sig kassen med träningsgrejorna istället.  ;-) Knas knas! Nu har mina träningsskor fått sig en dagstur fram och tebax till stora staden. Hm..det kanske man skulle skriva en barnbok om kanske? ”The Great Adventure of the grey Training-Shoes” kanske skulle bli en bra titel? Nä, nu fantiserar du igen, Jenny! Det var väl det du gjorde i morse när du tog fel påse kan jag tro.. *smile*


Idag fick jag ett mail från min killkompis som jag berättade om i gårdagens inlägg. Ni vet han som är intresserad av den där tjejen som han träffade på en dans för några veckor sedan. Han skrev att han hade läst mitt inlägg från igår och han uppskattade att jag försökte hjälpa honom genom att be om tips av er läsare hur han ska gå till väga för att fånga hennes intresse. Han berättade för mig förut att dom har träffats på ytterligare några danser efter deras första möte och har hunnit dansa flera danser med varandra. Dom mailar till varandra, men hittills har det mest handlat om allmäna ting som till exempel deras gemensamma intresse: dansen.


Frågan han klurar på nu är hur han ska gå till väga för att visa sitt intresse, få henne att förstå att han är intresserad av henne mer än bara som vän. Han vill inte vara för påflugen om ni förstår vad jag menar.. Han undrar om det är okej att erbjuda att hon kan få sova hos honom när hon ska gå på en danskurs under en helg på samma ort där han bor. Hon bor nämligen tio mil därifrån. Vad tycker ni? Har ni några goda råd att ge? :-) Kommentera gärna. Det är inte alltid lätt att vara förälskad..


Imorgon, fredag, slutar jag redan kl 13.45 Hur skönt som helst att sluta så tidigt! Då ska jag ta bilen och åka upp till han som ger mig pirr-i-magen. Det kommer att bli en kanonhelg! Jag tar med mig mitt bästa myshumör och lite vin. ;-P  


Av Jenny - 12 november 2008 22:50


Så här såg jag ut i morse när jag ställde mig framför spegeln.. Eller rättare sagt det kändes som att jag såg ut så här. Ni tjejer vet säkert vad jag menar.. Det var en sån där dag då man undrar om det är något fel på hallspegeln.. Kan det möjligtvis vara så att någon filur bytt ut min hallspegel under natten och hängt upp en spegel från Skrattkammaren på Gröna Lund istället? Jag kände mig pluffsig, osexig, glåmig, blek och mitt hår var utbytt mot Pomperipossas kvast! Hua.. vilken start på dagen. :-o

Jag gjorde mig iordning och kastade åter en flukt i spegeln för att begrunda resultatet av morgonens uppfräshningsförsök. Jodå, nu såg man lite bättre ut. :-)

Ibland förstår jag inte hur SL (Stockholms Lokaltrafik) tänker? I en veckas tid nu har tåget varit avstängt första sträckan pga ”tekniskt fel”. Spåret är avstängt före min station, så tåget startar alltså där jag kliver på. Det som jag tycker är så otroligt konstigt är att dom i och med detta har kortat ner tåget till tre vagnar istället för sex som det brukar vara.. Varför då? Det är ju fortfarande rusningstid och det är lika mycket folk som ska in till huvudstaden och jobba som före avstängningen. Eftersom jag kliver på i början av resan så har jag hittills lyckats få en sittplats, men redan vid nästa station börjar folk få stå. Sista återstående halvan av sträckan är människorna tvungna att stå som packade sillar längs med vagnarnas mittgångar. Jag tycker så synd om dom! Jag är besviken på SL i detta fallet. :-(

Något som fick mig på bättre humör var den underbara syn som mötte mig när jag tittade ut genom tågfönstret. Där uppe på himlen fanns en otroligt vacker regnbåge! Det spöregnade i princip hela dagen igår och troligen har det regnat i natt också. Nu började dom gråa molnen skingra sig och en blå himmel gjorde sig gällande istället. Solen sken och framkallade ett förunderligt ljus. Det såg nästan trolskt ut.. och kronan på verket var alltså den fantastiskt färglada regnbågen. Lovely! :-D

Min arbetsdag har flytit på bra trots att jag har fått klara mig utan min kollega som är sjuk. Jag kände mig riktigt nöjd vid ett tillfälle, då jag lyckades komma på ett sätt som kortade ner ett arbetsmoment med säkert en timme. Det kändes grymt bra! Duktig Jenny! :-D

När jag kom innanför dörren här hemma efter arbetsdagens slut, hoppade jag i mina träningskläder och drog ner till gymmet på direkten. Jag ska vara uppriktig och erkänna att min träningslust idag var i det närmaste obefintlig. MEN jag tränade ändå. Det blev bara en timmes träning, men det var ju bättre än inget alls.

Kvällen har gått åt till att ha tvättstugan. Intresseklubben antecknar va? *fniss* ;-)

För några dagar sedan ringde en killkompis till mig. Han frågade mig hur han skulle gå till väga för att fånga en viss tjejs intresse. Han undrade hur pass mycket intresse ska/kan man visa? Hur ”på” ska/kan man vara? Ska man rentav bara hålla det på en kompisnivå till att börja med? Hur gör man för att inte skrämma iväg den man är intresserad av? Jag är inte så bra på att ge svar på dessa frågor, men jag försökte i alla fall att komma med några goda råd. Du som läser detta inlägg, har du några bra tips att ge? Skriv gärna en kommentar.

Buenas noches amigos. :-)


Av Jenny - 11 november 2008 21:00


Det var fjong på den där pizzan må jag säga! Tur att det inte är någon i närheten just nu, för jag stinker vitlök. Jag och min bonusfarmor (hon som fick en hjärtinfarkt för ca två veckor sedan) har ätit varsin pizza ikväll på Restaurang Pompei vid Odenplan. Vi beställde in likadana pizzor med bayonne-skinka, pepperonikorv, Karl Johan-svamp, ruccola, färsk vitlök och olivolja. Inte dum alls. Jag åt allt utom korven, för den var för stark tyckte jag..

Innan vi gick till restaurangen var jag hem till farmor som bor i Vasastan och skrev STORA lappar med nödnumret 112 och klistrade fast dom på eller i närheten av hennes telefoner. Man vet ju aldrig om hon skulle få en till hjärtinfarkt och glömma bort vilket nummer hon ska slå för att tillkalla ambulans. Hon var själv väldigt förvånad över att hon kom ihåg numret nu senast när hon fick den där infarkten. Sen hjälpte jag henne även med att söka fram kanalen TV4+ på tv:n så att hon kan se på sitt favvo-program Dr Phil. Jag kanske borde byta karriär och bli tv-installatör-mekaniker istället, för mamma vill att jag ska komma och hjälpa henne med att installera sin nya video. Det är ju inget krångligt tycker jag, men mamma tycker det och menar på att jag är så teknisk av mig.. Hm..

Vet ni vad jag har gjort idag!? Nä, det kan ni ju inte veta… *smile* Jag har bokat en tid till att gå och få helkroppsbehandling, där även ansiktet och hårbotten får massage. Åh, vad underbart det ska bli! Det är min 30-årspresent från Sissi och Mouna. Det var så länge sen jag fick massage! Hm.. njae, förresten.. jag har fått massage av den trevlige killen som jag har träffat. :-D Han är snäll. Jag älskar att få massage, men det gör nog dom flesta.

Nu ska jag krypa ner i sängen och mysa med en bok. Ska försöka somna i någorlunda god tid, så att jag är utvilad imorgon. Min närmsta kollega är sjuk, så jag får hålla ställningarna själv på jobbet.

En varm godnattkram från Jenny



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards